Ministar energetike: Spremni smo za najavljenu hladnoću
Foto: Tanjug

Aleksandar Antić najavio

Ministar energetike: Spremni smo za najavljenu hladnoću

Društvo -

Antić je rekao da je energetski sistem spreman za hladni talas, koji se, prema najavama meteorologa, očekuje u drugoj polovini januara i početkom februara

Energetski sistem Srbije je spreman za zimu kakva god da bude, izjavio je juče ministar energetike Aleksandar Antić i naglasio da na deponijama ima ukupno 1,6 miliona tona uglja.

- Trenutno imamo na maksimalnom nivou otkriveni ugalj, možda istorijski nivo otkrivenog uglja - više od 10 miliona, koji je spreman za eksploataciju i dostavu elektranama - rekao je Antić novinarima na novom kolubarskom kopu G, gde je juče počelo otkopavanje uglja.

Antić je rekao da je energetski sistem spreman za hladni talas, koji se, prema najavama meteorologa, očekuje u drugoj polovini januara i početkom februara.

Zahvalio je svim rudarima na sjajnim rezultatima ostvarenim u 2017, kojima su nadoknadili loše rezultate u proizvodnji uglja u prvom kvartalu i za četiri odsto prebacili proizvodnju iz 2016.

- Činjenica je da ćemo na nivou EPS 2017. završiti s proizvodnjom uglja za četiri odsto većom u odnosu na 2016, što je za svako poštovanje - naglasio je ministar.

Takođe, naglasio je da će 2017. biti jedna od godina sa istorijski najvećom proizvodnjom uglja na nivou EPS i da na deponijama imamo velike rezerve uglja, od oko 1,6 miliona tona.

Kurir / E.K.

Foto: Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track