KURIR POKLANJA OSVEŠTANE MEDALJONE I IKONE Uoči Božića, u petak i subotu, čitaoci Kurira dobijaju darove osveštane u Crkvi Svetog Marka
Foto: Kurir

PROSLAVITE BOŽIĆ UZ KURIR

KURIR POKLANJA OSVEŠTANE MEDALJONE I IKONE Uoči Božića, u petak i subotu, čitaoci Kurira dobijaju darove osveštane u Crkvi Svetog Marka

Društvo -

I ove godine, tradicionalno, Kurir uoči Božića daruje svoje čitaoce vrednim poklonima

Kurir obeležava značajnije verske praznike tako što svoje čitaoce daruje prigodnim poklonima. Sad već tradicionalno, uoči Božića čitaoci dobijaju osveštane poklone koje mogu da čuvaju ili poklone dragim osobama kako bi ih blagoslov Božji štitio od zla. Ovo godine darovi su osveštani u Crkvi Svetog Marka u Beogradu.

foto: Kurir

U petak, 5. januara, poklanjamo osveštani medaljon sa likom Majke Božje koji može da se čuva ili nosi oko vrata, oko ruke, u novčaniku itd.

U božićnom dvobroju, 6-7. januara, svaki čitalac dobija na poklon osveštanu čudotvornu ikonu Presvete Pećke Bogorodice. Reč je o jednoj od najpoštovanijih ikona Presvete Bogorodice u Srbiji. Izložena je u Pećkoj patrijaršiji, u Crkvi Bogorodice Odigitrije, zadužbini arhiepiskopa Danila II, a narod joj na poklonjenje dolazi već osam vekova. Кrasnica Pećka, kako je narod iz milošte zove, jedna je od najvećih srpskih svetinja koju je Sveti Sava dobio na dar prilikom hirotonije u prvog srpskog arhiepiskopa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track