VOZAČI, OPREZ! VEČERAS SE ČUVAJTE LUDNICE NA PUTEVIMA: Novogodišnji juriš na planine, banje i vikend-naselja
Foto: AP/Ilustracija

beg iz gradova u prirodu za praznike

VOZAČI, OPREZ! VEČERAS SE ČUVAJTE LUDNICE NA PUTEVIMA: Novogodišnji juriš na planine, banje i vikend-naselja

Društvo -

BEOGRAD - Saobraćaj je danas osetno pojačanog intenziteta, kako na auto-putevima, naplatnim rampama i pojedinim graničnim prelazima, tako i na svim ostalim pravcima u Srbiji, saopšio je Auto-moto savez Srbije.

Saobraćaj je, kako se navodi, pojačan posebno na onim pravcima koji vode ka zimskim turističkim centrima, vikend naseljima, banjama i jezerima.

AMS očekuje da će se saobraćaj u narednom periodu dodatno pojačati. Ovaj period povoljnih vremenskih prilika donosi dobre uslove za vožnju, a veći oprez se savetuje na putevima koji vode ka planinskim centrima, jer snega ima u raskvašenom stanju, dodaje se u saopštenju.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javngo preduzeća "Putevi Srbije", nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, nisu duža od 30 minuta.

U pretprazničnim novogodišnjim i božićnim danima zbog očekivano pojačanog saobraćaja često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na putničkim ulaznim i izlaznim terminalima, uglavnom sa mađarske i hrvatske strane.

Zadržavanja su tada često duža od uobičajenih, a u pojedinim danima mogu biti i višesatna, zato je naša preporuka da se u tim danima koriste granični prelazi koji su manje opterećeni i na kojima su zadržavanja kraća.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: AP/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV) VOZAČI, PAZITE SE! Ovo su 33 lokacije na kojima vas vrebaju nove kamere!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track