POKRET ZA DECU TRI PLUS: Borba za majke sa troje i više dece!
Foto: Privatna arhiva

Spremni

POKRET ZA DECU TRI PLUS: Borba za majke sa troje i više dece!

Društvo -

Pošto u Srbiji ima 99.368 porodica sa troje, 15.813 porodica sa četvoro i 5.264 porodice sa petoro i više dece, parola kampanje biće „Mi smo najveća porodica u Srbiji i planiramo proširenje“

Pokret za decu Tri plus na godišnjem saboru proglasio je 2018. za godinu u kojoj će mobilisati sve svoje kapacitete za ostvarivanje ciljeva, a prioritet je donošenje zakona o finansijskoj podršci porodicama sa troje i više dece u vidu mesečne naknade za majke do 18. godine najmlađeg deteta.

Pošto u Srbiji ima 99.368 porodica sa troje, 15.813 porodica sa četvoro i 5.264 porodice sa petoro i više dece, parola kampanje biće „Mi smo najveća porodica u Srbiji i planiramo proširenje“.

- Pokret za decu Tri plus u 2018. godini će nadležnim ministarstvima predočiti činjenice koje jasno ukazuju da isplata mesečnih naknada majkama sa troje i više dece neće srušiti ekonomski poredak. Ako je poznato da je u Srbiji u proteklih 20 godina opljačkano nekoliko desetina milijardi evra, onda ni majke koje će kupovati hranu, pelene, obuću, knjige svojoj deci ni na koji način ne mogu biti opasnost za narušavanje finansijske stabilnosti naše zemlje. kojoj inače preti nestajanje demografskim promenama - istakao je Vladica Gavrilović, predsednik Upravnog odbora Pokreta za decu.

Kurir / M. B.

Foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! HRVATSKA I SLOVENIJA PRED SUKOBOM?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track