TUŽILAŠTVO U OBRENOVCU: Nisu gotove analize opasnog otpada u Velikom Polju i Vukićevici
Foto: Dragana Udovičić

istraga je u toku

TUŽILAŠTVO U OBRENOVCU: Nisu gotove analize opasnog otpada u Velikom Polju i Vukićevici

Društvo -

OBENOVAC - Osnovni javni tužilac u Obrenovcu Danijela Sinđelić rekla je danas da još nisu završeni pretkrivični postupci za protivzakonito odlaganje otpada otkrivenog pred Novu godinu u selu Veliko Polje i na još jednoj lokaciji u selu Vukićevica.

Ona je rekla da još nisu gotove hemijske analize otpada koji je pronađen na tim lokacijama.

"Istraga još utvrđuje ko je vlasnik otpada, kada ga je dovezao i odložio ga na napuštenom skladištu u Velikom Polju i na lokaciji udaljenoj oko dva kilometra od njive na kome je njen vlasnik Z. M. u buradima zakopao oko 25 tona opasnog otpada", rekla je Sinđelić.

foto: Dragana Udovičić

Dodala je da su predstavnici osnovnog Tužilaštva u Obrenovcu odmah po prijavi bili na licu mesta, kao i inspektor za zaštitu životne sredine, kako bi se obavio uviđaj i da te lokacije obezbeđuje policija, kao i da su obavešteni svi nadležni organi u Republici.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković rekao je da su, posle otkrivenog zakopanog otpada u selu Vukićevica, građani prijavili da se sumnjiv otpad nalazi i u selu Veliko Polje.

On je rekao da kada je reč o otpadu u Velikom Polju, da je verovatno odložen pre dosta vremena jer deluje "zapušteno".

"Na parceli je oko pedesetak buradi, koja su isprevrtana, a sadržaj delimično prosut i liči na industrijska maziva", rekao je Čučković.

foto: Dragana Udovičić

Predstavnici Ministarstva za zaštitu životne sredine, osnovnog javnog Tužilaštva i Instituta MOL saopštili su u petak, 28. decembra prošle godine, da je otpad koji je pronadjen na privatnoj parceli u Vukićevici kancerogen i toksičan.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Dragana Udovičić/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ŠTA JE UBICA ŽENE I DETETA U RAKOVICI, OTKRIO CIMERIMA U CENTRALNOM ZATVORU? Evo koje su bile njegove poslednje reči!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track