BOŽIĆNI DVOBROJ NA 64 STRANE: Ne propustite praznično izdanje Kurira i poklon osveštanu ikonu Majke Božje
Foto: Profimedia

BOŽIĆNI DVOBROJ NA 64 STRANE: Ne propustite praznično izdanje Kurira i poklon osveštanu ikonu Majke Božje

Društvo -

Specijalno Božićno izdanje Kurira vam na 64 strane donosi ekskluzivne intervjue i priče sa poznatim ličnostima iz sveta politike, muzike, filma i sporta.

Za Božićni dvobroj vašeg i našeg najčitanijeg dnevnog lista u Srbiji pripremili smo ekskluzivni intervju sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, našim proslavljenim režiserom Emirom Kusturicom, božićnu poslanicu njegove svetosti patrijarha Irineja, priču o veličanstvenom mozaiku na kupoli Hrama Svetog Save...

Naši novanari su istraživali kako političari proslavljaju najradosniji hrišćanski praznik, a estradne zvezde pričaju o tome da li poštuju sve tradicionalne običaje. Posetili smo i Albanke koje su pronašle sreću u Srbiji i sada mese Božićnu česnicu, deka Pantu Vraneševića koji proslavlja svoj stoti Božić, a bili smo i u gostima kod Nadežde Pavlović, jedne od najstarijih Beograđanki koja je prvog januara obeležila svoj 106. rođendan.

Na rubrici planeta otkrivamo sve o šokantnoj knjizi o Donaldu Trampu u kojoj se tvrdi da je predsednik Amerike senilan, da se od supruge Melanije sklanja, a da sina Barona čak i ne poznaje.

Na sportu možete pročitati intervjue sa Vujadinom Savićem i Milanom Mitrovićem, kao i priču o košarkašici Sonji Petrović i veslaču Milošu Vasiću čija bajka je počela u Rio de Žaneiru i koji se raduju svom prvom zajedničkom Božiću.

Sve to, i još mnogo zanimljivih priča iz Srbije, sveta sporta i estrade ne propustite u specijalnom Božićnom dvobroju.

Uživajte uz svoje omiljene dnevne novine, jer cela Srbija čita Kurir!

foto: Kurir

Na Badnji dan Kurir svoje čitaoce daruje osveštanom ikonom Majke Božje.

Dočekajmo zajedno najradosniji hrišćanski praznik Rođenje Gospoda Isusa Hrista - Božić!

U Božićnom prazničnom dvobroju, na Badnji dan 6. januara svaki čitalac Kurira dobiće na poklon osveštanu čudotvornu ikonu Presvete Pećke Bogorodice, u narodu poznatije kao Кrasnica Pećka.

foto: Kurir

Reč je o ikoni koja predstavlja jednu od najvećih srpskih svetinja koju je Sveti Sava dobio na dar prilikom hirotonije u prvog srpskog Arhiepiskopa. Originalna ikona se nalazi u Pećkoj patrijaršiji, u Crkvi Bogorodice Odigitrije.

Bogorodičina ikona koju Kurir poklanja čitaocima u prazničnom dvobroju, osveštana je u crkvi Svetog Marka u Beogradu.

Zašto je važno osveštavati ikone, pogledajte u video prilogu:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja