KFOR: Situacija na KiM je mirna i stabilna
Foto: Fonet/AP

razmenjuju informacije sa institucijama u prištini i beogradu

KFOR: Situacija na KiM je mirna i stabilna

Društvo -

PRIŠTINA - Situacija na Kosovu je mirna i stablina, a Kfor će nastaviti da osigurava bezbedno i sigurno okruženje i slobodu kretanja na celoj teritoriji Kosova, saopštio je danas Kfor.

Kako se navodi u saopštenju, Kfor u okviru svog mandata održava bliske kontakte i čestu razmenu informacija sa Institucijama u Prištini, Beogradu, susednim državama i međunarodnim organizacijama i "spreman je da preduzme odgovarajuće mere zajedno sa Kosovskom policijom i Euleksom, da očuva bezbednost na Kosovu ukoliko se pojavi bilo kakva opasnost koja bi mogla da ugrozi bezbednosnu situaciju".

foto: Zorana Jevtić

Podsetimo, general Ljubiša Diković rekao je da su mu u Kforu rekli da može doći do ugrožavanja bezbednosti u KZB i na KiM. On je istakao važnost razmene informacija sa Kforom.

"Važno je naglasiti da su nam razmene informacija sa Kforom, kao subjektom obezbeđenja, odgovornim za mir u južnoj srpskoj pokrajini, svakodnevne i u petak sam razgovorao sa komandantom Kfora i došao do određenih informacija da u Kopnenoj zoni bezbednosti može doći do ugrožavanja bezbednosti, kao i na prostoru Kosova i Metohije. Srećom za sada je sve mirno i stabilno i siguran sam da su snage Kfora preduzele sve mere i da će tako ostati", rekao je general Diković.

General-potpukovnik Milosav Simović, komandant Kopnene vojske, istakao je da je aktuelna bezbednosna situacija u Kopnenoj zoni bezbednosti stabilna.

"Pripadnici Kopnene vojske izvršavaju redovne zadatke angažovanjem patrola, zaseda i osmatračnica. Dobro sarađuju sa lokalnim stanovništvom. U kontaktu su i sa Kforom, realizuju zajedničke aktivnosti i patrole", rekao je general-potpukovnik Simović.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Fonet/AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: UHAPŠENIM ŠKALJARCIMA POTVRĐENA OPTUŽNICA! Evo za šta ih sud sve tereti!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track