BOŽIĆ IZA REŠETAKA: Mladić, Karadžić, Župljanin lomili česnicu" PARU PRONAŠAO HRVAT
Foto: AP

BOŽIĆ IZA REŠETAKA: Mladić, Karadžić, Župljanin lomili česnicu" PARU PRONAŠAO HRVAT

Društvo -

Srbi zatočeni u Sheveningenu proslavili su Božić, ali pored Ratka Mladića, Radovana Karadžića, Stojana Župljanina i Miće Stanišića, kako smo saznali, novčić iz česnice dobio je - Hrvat Berislav Pušić.

Četvorica Srba pozvala su petoricu Hrvata, Jadranka Prlića, Bruna Stojića, Milivoja Petkovića, Valentina Ćorića i Pušića, da im budu gosti na ručku za ovaj praznik. Stojan Župljanin, koji je zamesio i ispekao česnicu, izlomio je svakome po parče, a Pušić je u svom našao jedan evro. On je bivši načelnik službe za razmenu zarobljenika u tzv. Herceg-Bosni tokom rata u BiH, osuđen je na deset godina zatvora i na slobodu bi trebalo da izađe početkom aprila.

Na božićnoj trepezi u Sheveningenu bili su pečenje, salata i sokovi. Kad su verska slavlja ili rođendani, zatvorenicima je dozvoljeno da preko zatvorske službe naruče hranu koju žele i svečano obeleže svoj praznik. Oni to sami plaćaju, a namirnice ili gotova hrana prolaze rigoroznu kontrolu. Srpske zatvorenike u ponedeljak je posetio i starešina roterdamske crkve, svešetenik Vojislav Bilbija. Držao je liturgiju u zatvorskoj kapelici, kojoj su prisustvovala sva četvorica.

- Drago mu je i raduje se kad ih dobije. To su uglavnom pozdravi, ljudi mu daju podršku, poručuju da ne klone, da će ga zauvek pamtiti... - govori nam generalov sin Darko.

- Većina tih pisama je od nepoznatih ljudi, Srba širom sveta, ali mnogo mu i Rusi pišu. Ranije je na svako pismo odgovarao, ali sad se zamara, pa ne stigne baš na svako da uzvrati.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track