KURIR VAM DANAS DARUJE POSTER-IKONU SVETOG STEFANA Čitalac: Rođen sam na Stevanjdan, pa sam po njemu i dobio ime!
Foto: Kurir/Milica Jeremić

Srećna slava!

KURIR VAM DANAS DARUJE POSTER-IKONU SVETOG STEFANA Čitalac: Rođen sam na Stevanjdan, pa sam po njemu i dobio ime!

Društvo -

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju praznik posvećen Svetom prvomučeniku i arhiđakonu Stefanu, a dnevni list Kurir svojim čitaocima poklanja poster-ikonu velikog sveca.

foto: Kurir

Kurir posebnu pažnju posvećuje verskim temama, a kako Svetog Stefana slavi veliki broj građana, i pošto pada na treći dan Božića, prva je krsna slava u godini, naši čitaoci su od ranog jutra požurili po jedinstvenu ikonu koja se danas dobija na poklon uz naš list.

DANAS SLAVIMO SVETOG STEFANA: Iznesite božićnu slamu za dobru godinu!

Beograđanka Mirjana S. (38) koju smo sa primerkom Kurira zatekli ispred jedne trafike u centru grada rekla nam je da je Sveti Stefan devojačka slava njene majke, koju porodično uvek obeležavaju.

foto: Kurir/Milica Jeremić

"Imaće posebno mesto u našoj kući. Vaspitani smo u duhu pravoslavne vere, kako i ja odgajam svoju decu, pa nam mnogo znači što jedan tako uticajan medij drži do verske tradicije", rekla nam je Mirjana.

I njen sugrađanin Marinko J. (52) požurio je jutros po novine.

foto: Kurir/Milica Jeremić

"Ja slavim Svetog Nikolu, ali redovno pratim akcije vašeg lista i sve ikone čuvam. Tako nešto treba da ima svaka kuća", kaže on.

DANAS U KURIRU POKLON IKONA: Svaki čitalac dobija poster ikonu Svetog Stefana sa crkvenim kalendarom za 2018. godinu

Stefan Š. (23) kojeg je naša ekipa ugledala sa primerkom Kurira u rukama ispričao nam je da danas slavi rođendan i da njegovi roditelji nisu imali dileme koje će mu ime dati.

foto: Kurir/Milica Jeremić

"Rođen sam na Stevanjdan i ponosno nosim ovo lepo ime. Kurir inače redovno čitam, a današnji poklon mi je i privatno dragocen", ispričao nam je mladi Beograđanin.

foto: Kurir/Milica Jeremić

Sveti Stefan bio je Jevrejin i rođak apostola Pavla. Prvi je od sedam đakona koje su sveti apostoli rukopoložili i postavili na službu oko pomaganja sirotinje u Jerusalimu. Zato je i prozvan arhiđakonom.

Srećna slava svima koji slave!

(Kurir.rs/Foto: Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track