JOŠ JEDNA PORODILJA ZARAŽENA MALIM BOGINJAMA: Posle zemunske i niška mama zbrinuta u bolnici!
Foto: AP/Ilustracija

izolacija

JOŠ JEDNA PORODILJA ZARAŽENA MALIM BOGINJAMA: Posle zemunske i niška mama zbrinuta u bolnici!

Društvo -

Dve trudnice, jedna u Nišu, a druga u Beogradu obolele od morbila, porodile su se zbog čega su i ove dve ustanove u potpunoj izolaciji.

Kako prenose beogradski mediji, porođaji su obavljeni u prethodna dva dana i odmah se pristupilo lečenju i majke, ali i novorođenčeta.

U Zemunu se još samo čekaju zvanični rezultati.

Za sada postoji sumnja da je i dete obolelo, ali pošto se lekari nisu sa ovakvom situacijom često susretali, još se ne zna da li dete može da ima mnogo teži klinički tok bolesti i da li će uopšte da se pojave vidljivi simptomi poput ospica, odnosno da li će ono tek kasnije da razvije bolest i poprimi veoma težak oblik, koji može da se završi i smrću.

Podsetimo, prošle nedelje je zbog komplikacija izazvanih morbilama preminuo dvogodišnji dečak. Pre njega preminuo je muškarac u Infektivnoj klinici KCS-a u Beogradu, zajedničko im je što nisu primili MMR vakcinu.

Epidemiolozi upozoravaju da bi boginje mogu odneti još neki dečji život ukoliko se ne poveća broj vakcinisanih mališana.

"Svakim danom imamo sve više obolelih, a svaki deseti zaraženi dobiju upalu pluća, koja je opasna po život. O tome govorin i poslednji nesrećni slučaj iz Niša. Ukoliko se nastavi trend nevakcinisanja bolim se da ćemo imati još smrtnih slučajeva, posebno među manjom decom", rekao je dr epidemiolog Zoran Radovanović.

(Kurir.rs/Telegraf.rs/Foto: AP/ILustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! BRITANCI OČEKUJU PROMENE GRANICA NA BALKANU?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track