AKCIJA NA TVITERU NAS JE IPAK VIŠE: Večeras ispred Hrama Svetog Save sveće za ubijenog Olivera Ivanovića
Foto: Nebojša Mandić, Tanjug Dragan Kujundžić

OKUPLJANJE U 19 ČASOVA

AKCIJA NA TVITERU NAS JE IPAK VIŠE: Večeras ispred Hrama Svetog Save sveće za ubijenog Olivera Ivanovića

Društvo -

Oliver Ivanović ubijen je rano jutros ispred prostorija stranke u severnom delu Kosovske Mitrovice, a vest je odjeknula i na Tviteru, gde se širi i akcija sa haštagom #NasJeIpakViše.

Najavljeno je okupljanje večeras u 19 časova ispred Hrama Svetog Save, gde će paliti sveće za ubijenog Ivanovića.

Poslednja njegova fotografija

Inače, poslednju njegovu fotografiju objavila je njegova supruga za doček Srpske nove godine, kada je u komentaru napisala "Nas je ipak više".

Podsetimo, nepoznati napadači upucali su Olivera Ivanovića jutros u Kosovskoj Mitrovici, a on je ubrzo podlegao povredama.

Na Ivanovića su navodno pucali dok je ulazio u prostorije svoje stranke. Prema nezvaničnim informacijama, Ivanović je nakon napada hitno transportovan u KBC Kosovska Mitrovica , ali bez znakova života.

Niš i Leskovac paljenjem sveća večeras odaju počast Oliveru Ivanoviću

Građani Niša i Leskovca odaće večeras poštu Oliveru Ivanoviću paljenjem sveća u Hramu svetog Cara Konstantina i carice Jelene u Nišu i u Hramu svete Trojice u Leskovcu.

foto: EPA

Građani su sami organizovali okupljanje posredstvom društvenih mreža, a u pozivima koji se dele posredstvom fejsbuka i instagrama piše da "svetlo bude jače od mraka, sveća za Olivera Ivanovića" i "ipak nas ima više".

Paljenje sveća zakazano je za 19 časova.

Ubistvo predsednika Gradanske inicijative SDP Olivera Ivanovića izazvalo je ogorčenje i uznemirenost žitelja ovog dela Srbije, a društvene mreže preplavljene su fotografijama tragično nastradalog Ivanovića i izjavama saučešća njegovoj porodici.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) ZBOG BORBE ZA KOSOVO UŠAO U POLITIKU: Detalji političke biografije Olivera Ivanovića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track