Najnovije vesti

DOLIJAO ČEDOMIR JOVANOVIĆ: Lider LDP uskoro u policiji zbog PRETNJI NOVINARU KURIRA!
Foto: Fonet

POZIV

DOLIJAO ČEDOMIR JOVANOVIĆ: Lider LDP uskoro u policiji zbog PRETNJI NOVINARU KURIRA!

Društvo
21:04h

Policija je načinila službenu belešku, koju će proslediti nadležnom tužilaštvu, odakle će verovatno biti naloženo da se otvori predistražni postupak i sasluša Čedomir Jovanović, lider LDP, saznaje Kurir u MUP

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović uskoro će biti pozvan na saslušanje u policiju zbog ugrožavanja sigurnosti novinara Kurira Bobana Karovića, kome je pretio da će mu „polomiti pi*ku“ zbog objavljivanja tekstova o njegovim vezama sa „zemunskim klanom“.

- Policija je načinila službenu belešku, koju će proslediti tužilaštvu, odakle će, prema proceduri, biti naloženo da se otvori predistražni postupak i sasluša Jovanović - kazao je za Kurir izvor iz MUP.

„Polomiću ti pi*ku“

Naime, Čedomir Jovanović je u ponedeljak pozvao mobilnim telefonom novinara Kurira i tražio njegovu kućnu adresu da bi, kako je rekao, odmah došao ili „poslao nekog po njega da raščiste neke stvari“, a sve to je začinio konstantnim pretnjama da će novinaru „polomiti pi*ku“.

Lider LDP je pobesneo zbog teksta u Kuriru u kojem je Mihajlo Ulemek, stric Milorada Ulemeka Legije, izjavio da je „Jovanovića video tri-četiri puta u kući Dušana Spasojevića u Šilerovoj“, kao i da su ga ozloglašeni „zemunci“ zvali Ciganče. Ulemek je juče ponovio za Kurir da stoji iza svojih reči objavljenih u našem listu.

- Sramno je što je pretio vašem novinaru koji je samo pošteno obavljao svoj posao i preneo moje reči - izjavio je Ulemek.

foto: Nebojša Mandić

Lider LDP prekjuče je sramno slagao da broj sa koga su upućene pretnje novinaru Kurira nije njegov, iako postoje brojni dokazi koji potvrđuju suprotno. Kada se u toku dana saznalo za njegove pretnje, Jovanović je, povrh svega, ugasio taj broj!

Veze sa „zemuncima“

O vezama Jovanovića sa „zemunskim klanom“, ali i osuđenim pripadnicima rasformirane Jedinice za specijalne operacije, u javnosti se govori više od 15 godina. Optužbe na njegov račun, od toga da je zapravo bio prvi čovek „zemunaca“ i šef Dušanu Spasojeviću i Miletu Lukoviću, pa do toga da je direktno učestvovao u ubistvu premijera Zorana Đinđića, iznosili su kako osuđivani „zemunci“ i „crvene beretke“, tako i mnogobrojni državni funkcioneri. Uprkos tim svedočenjima, nikada nije do kraja istražena povezanost i eventualna saradnja Jovanovića sa najozloglašenijim kriminalnim klanom na ovim prostorima.

Aleksandar Gajović, državni sekretar za medije

NEMA OPRAVDANJA

Aleksandar Gajović, državni sekretar za medije u Ministarstvu kulture, podsetio je na Zakon o javnom informisanju, u kome se navodi da se „ne sme ugrožavati slobodan protok informacija putem medija, kao ni uređivačka autonomija, a naročito ne vršenjem pritiska, pretnjom, odnosno ucenom urednika, novinara ili izvora informacija“.

- Nikada nisam opravdavao pretnju, nedoličan rečnik ili nekulturno ponašanje, i to ne samo kad je reč o novinarima već prema svakoj osobi bilo koje profesije. Taj i takav stav uvek zastupam, bez obzira na to o kome je reč i čime je pretnja izazvana - naveo je Gajović za Kurir.

Kurir / I. Milićević - J. Pronić

Foto: Nebojša Mandić, Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) ZNAJU NEŠTO O UBISTVU IVANOVIĆA? Evo prema kome bi mogla da vodi istraga o zločinu!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja