DEČKU KOJI JE UJEDINIO SRBE I HRVATE TREBA POMOĆ: Svi zajedno za Vasu do 110.000 evra!
Foto: Kurir

Srbijo, pomozi

DEČKU KOJI JE UJEDINIO SRBE I HRVATE TREBA POMOĆ: Svi zajedno za Vasu do 110.000 evra!

Društvo -

Vasilije Sentivanac (18) čeka na transplantaciju koštane srži od koje mu zavisi život, od toga ga deli 110.000 evra

Mladi fudbaler Vasilije Sentivanac (18) iz Vukovara rastužio je celu Hrvatsku kada se pre godinu i po dana razboleo od akutne leukemije. Od trenutka otkrivanja bolesti, pa do sada, vreme je proveo u bolnici Rebro u Zagrebu, ali pošto mu se stanje pogoršalo, hitno je prebačejn u Nemačku, jer samo tamo postoji nada da se izleči.

Nažalsot, ono što ga sprečava, je nedostatak novca. Da bi se uradila neophodna transplatacija koštane srži, potrebno je 110.000 evra. U nadi da će pomoći Vasiliju, Zajedničko Veće opštine Vukovar pokrenulo je veliku humanitarnu akciju kojom poziva sve da pomognu mladiću.

Kurir je u decembru 2016. godine već pisao o Vasiliju i o nesvakidašnjem događaju gde su dva fudbalska kluba, Vuteks-Sloga, koja ima prefiks srpski, i Vukovar 91, koji slovi za hrvatski, organizovali humanitarnu utakmicu "Za Vasu". Na taj način su pokazali toleranciju, humanost i prave životne vrednosti, čime su dali primer svima, s obe strane granice.

foto: Kurir

Vasilije je igrao za oba kluba, a njegova sudbina je pogodila sve Vukovarce.

Prvi čovek Sloge Đorđe Božić, čim se Vasa razboleo, pozvao je ljude za pomoć.

- Vasilije je divno dete, a njegova bolest može da zahvati svakoga. Mi koji poznajemo njegovu porodicu, Hrvati i Srbi, organizovali smo se da mu pomognemo u najtežim trenucima. Ujedinili smo se i iznenadili sve u gradu, jer je na utakmicu došao veliki broj ljudi - rekao je prošle godine Božić. Neka i ovoga puta humanitarna akcija za Vasilija Sentivanca ujedini i Srbe i Hrvate!

(S. S.)

Podaci za uplatu

Humanitarna akcija "Zajedno za Vasu" Multivalutni transakcijski račun Addiko Bank d.d. IBAN: HR95 2500 0091 5011 4765 2 SWIFT BIC Addiko bank d.d. Zagreb: HAABHR22

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track