300 MILIONA DINARA ZA OBNOVU: Vulin i Diković u poseti Vojnoj akademiji u Beogradu
Foto: Ministarstvo Odbrane

u toku su radovi

300 MILIONA DINARA ZA OBNOVU: Vulin i Diković u poseti Vojnoj akademiji u Beogradu

Društvo -

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković obišli su danas Vojnu akademiju na kojoj su trenutno u toku infrastrukturni radovi radi podizanja kvaliteta uslova života i rada kadeta.

Vulin je tokom posete istakao da je ulaganje u vojno obrazovanje ulaganje u budućnost Vojske Srbije, a samim tim ulaganje u budućnost čitave zemlje i svakog njenog građanina, saopšteno je iz ministarstva.

On je rekao da je Ministarstvo odbrane za obnovu Vojne akademije odvojilo gotovo 300 miliona dinara i da je "ovo godina jake i zadovoljne Vojske Srbije".

"Jake - zato što ćemo je naoružavati i opremati i zadovoljne - zato što ćemo poboljšavati materijalni položaj svih njenih pripadnika, ali isto tako poboljšavati uslove za rad svih naših pripadnika", rekao je Vulin.

Načelnik Vojne akademije Goran Zeković rekao je da pojedinih infrastrukturnih radova i ulaganja nije bilo dugi niz godina na Vojnoj akademij i dodao da ono što podiže standard kadeta jeste renoviranje sportskog centra, pištoljske streljane i sportskih terena.

U toku ove i naredne godine na Vojnoj akademiji predviđeni su infrastrukturni radovi u vrednosti od oko 300 miliona dinara. Osim obnavljanja piste, sportskog centra i streljane, koji su u toku, predviđeno je i renoviranje smeštajnih kapaciteta kako bi se omogućilo bolje i uspešnije obrazovanje budućih oficira Vojske Srbije, dodaje se u saopštenju.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Ministarstvo odbrane Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track