Najnovije vesti

Bruka: Crnogorci ležaljke naplaćuju 100 evra!
Foto: BETA

Čudo neviđeno

Bruka: Crnogorci ležaljke naplaćuju 100 evra!

Društvo
Braća Crnogorci deru kao da im je poslednje: dve ležaljke i suncobran 15.000 dinara, a voda od pola litra košta tričavih 230 dinara

CRNA GORA - Ko neće da plati na izlazu, platiće na ulazu!
Ako ove godine planirate da letujete u Crnoj Gori, imajte u vidu da ćete za samo jedan odlazak na plažu morati da izdvojite i do 100 evra. I to samo za dve ležaljke i suncobran! A ako hoćete da se osvežite, flaša od pola litre vode košta tričava dva evra! A gde je ručak, piće, sladoled...? Najskuplje ležaljke na svetu su na Svetom Stefanu, a na ostalim mestima cene variraju zavisno od posećenosti plaže, pa tako možete nabasati i na one gde se ležaljke kreću od dva do 10 evra. U Sutomoru par ležaljki i sunocobran koštaju šest evra, a u Ulcinju evro manje. Na Budvanskoj rivijeri komplet ležaljki i suncobran mogu se iznajmiti za sedam evra.

Iz turističke agencije „Big blu“ rekli su nam da u većini slučajeva u cenu aranžmana ne ulazi korišćenje ležaljki i suncobrana.
- Sve zavisi od toga koji je hotel i aranžman u pitanju. Ako se radi o polupansionu, onda sigurno u cenu ne ulaze ležaljke i suncobrani, već se oni posebno plaćaju - rekli su nam iz te agencije.

Ali, ne deru Crnogorci samo na ležaljkama... Divlji prodavci na šetalištima flašicu od pola litre vode naplaćuju dva evra. Bez blama uzimaju oko 250 dinara za vodu, koja kod nas košta samo 40 dinara.

Osim troškova aranžmana, jedna četvoročlana porodica za letovanje treba da spremi još najmanje 250 evra. Toliko novca treba izdvojiti za osnovne troškove, gorivo i putarine, kupaće kostime i opremu za plažu, putnu apoteku i osveženje u kafićima. Ni malo jeftino. Za te pare možete otići na daleko luksuznije destinacije.

Pokušali smo da kontaktiramo Turističku organizaciju Crna Gora i Budve, ali do zaključenja ovog broja niko nam se nije javljao. Pozvali smo pojedine kolege, ali ni oni nisu mogli da nam pomognu.

- Danas je subota, ovi iz Turističke organizacije ne rade ni radnim danima, a kamoli vikendom - rekli su nam u jednoj crnogorskoj redakciji.

 

Pivo jeftinije od vode

Kafa    0,80-1,20 €
Sok    2 €
Pivo     1,20-2 €
Sladoled    0,50-1 €

 

Cene na plažama

 

Sv. Stefan     do 100 €
Budva    7 €
Sutomore    6 €
Ulcinj    5 €

 

Oprema

Kupaći ženski    800-7.000
Kupaći muški    600-3.200
Dečji kupaći    200-1.000
Peškir za plažu    400-1.000
Dušek za plažu    oko 1.000
Sredstvo za sunčanje    500-1.600

* cene su izražene u dinarima

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...