URUČENE SVETOSAVSKE NAGRADE Ministar Šarčević: Za ovu se nagradu vredi boriti
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

za doprinos nauci i obrazovanju

URUČENE SVETOSAVSKE NAGRADE Ministar Šarčević: Za ovu se nagradu vredi boriti

Društvo -

BEOGRAD - Ministar prosvete Mladen Šarčević uručio je danas u Vladi Srbije Svetosavske nagrade za doprinos nauci i obrazovanju, i poručio da se za tu nagradu vredi boriti.

Tokom uručenja nagrada, Šarčević je naglasio da nagrada ima veliku težinu, kao i da odražava duh Svetosavlja "Svetosavska nagrada oznacava nešto za šta se vredi zalagati, pokazuje da ste najbolji, da ste postigli ciljeve i ostvarili rezultate", kazao je resorni ministar.

On je dodao da smatra da je ministarstvo u poslednjih godinu dana postavilo dobre temelje, kao i da je većina ljudi koja radi u obrazovanju to prepoznala.

Posebno je istakao društveno odgovorne kompanije, koje su, kako dodaje, prepoznale da je potrebno pomoći obrazovanju.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

"Ovo je dobra prilika da smo ujedinjeni u zajedničkoj misiji, a to je da u Srbiji obrazovanje bude mnogo bolje, kvalitetno, da budemo neko ko će iz toga crpeti bolji i lepši život, i da to sve služi da se država umnoži", istakao je Šarčević.

Dobitnici Svetosavske nagrade su: vaspitač i specijalista za muzičku kulturu u PU Pčelica iz Sremske Mitrovice Slobodanka Grčić, nastavnica matemaitike i računarstva u Osnovnoj školi "Lazar Savatić" u Zemunu Dejana Vojnović, nastavnik tehnike i tehnologije u Osnovnoj školi "Djura Jakšić" iz Kikinde, učenica šestog razreda Osnovne škole "Janko Veselinović" i "Petar Konjević" u Beogradu.

Neki od dobitnika su i učenica četvrtog razreda Beogradske gimnazije Anja Kovačević, nastavnik tehničke škole iz Kule Marijan Lj. Ivanov, direktor Tehničke škole u Užicu Dragan Tucaković, profesorka Fakulteta organizacionih nauka Vesna Damljanović, student prve godine Tehnološko metalurškog fakulteta u Beogradu Djorđe Ugrizović... Nagrada je uručena i gradskom menadžeru Goranu Vesiću, koji je pokrenuo brojne akcije.

Vučević: Svetog Savu slavimo kao živog prosvetitelja

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je proslavi školske slave Svetog Save u Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" u Sremskoj Kamenici, poručivsi tom prilikom da Svetog Savu i posle osam vekova slavimo ne samo kao uspomenu, već kao živog prosvetitelja srpskog naroda.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjgu/Dimitrije Goll)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track