SRBIJA NE ZABORAVLJA SVOJE HEROJE: Mihajlović položila venac na Srpskom vojničkom groblju u Sofiji
Foto: Tanjug, Kabinet potpredsednikce Vlade Srbije

POSETA bugarskoj

SRBIJA NE ZABORAVLJA SVOJE HEROJE: Mihajlović položila venac na Srpskom vojničkom groblju u Sofiji

Društvo -

SOFIJA - Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović položila je danas venac na Srpskom vojničkom groblju u Sofiji, ističući da Srbija ne zaboravlja heroje koji su dali svoj život za slobodu.

Mihajlovićeva je na groblju na kojem počivaju srpski vojnici poginuli ili umrli u zarobljeništvu u Bugarskoj od 1912-1919. godine položila venac na kojem piše "Srbija ne zaboravlja svoje heroje".

foto: Tanjug, Kabinet potpredsednikce Vlade Srbije

"Ne smemo da zaboravimo na one koji su za slobodu Srbije dali ono najvrednije - svoje žiovote. Srpski grobovi ovde u Sofiji govore o tome koliko se Srbija žrtvovala zbog svoje slobode i slobode cele Evrope i kako je Srbija uvek bila na strani slobode i pravde", rekla je Mihajlović na kraju jednodnevne zvanične posete Bugarskoj.

Ona je istakla da je sećanje na žrtve naših predaka posebno važno i onda kada pokušavaju da zabrane da se govori istina o stradanju srpskog naroda.

"Jedino sredstvo služenja našim precima jeste progres, razvoj i neumorno stremljenje ka budućnosti", rekla je Mihajlovićeva.

Na spomeniku na Srpskom vojničkom groblju uklesano je "Ovde počivaju srpski heroji poginuli 1912. i 1913. i pomrli u ropstvu od 1915 - 1919 godine".

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug, Kabinet potpredsednikce Vlade Srbije)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: SVEDOČILA SNAJA ZORANA MARJANOVIĆA! Evo šta je tužilaštvo htelo da čuje od nje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track