Najnovije vesti

NOVA RAČUNMANIJA KREĆE SUTRA: 1. februara ponovo počinje NAGRADNA IGRA Uzmi račun, ali po NOVIM PRAVILIMA
Foto: Marina Lopičić

I ove godine biće organizovano i takmičenje opština i gradova

NOVA RAČUNMANIJA KREĆE SUTRA: 1. februara ponovo počinje NAGRADNA IGRA Uzmi račun, ali po NOVIM PRAVILIMA

Društvo

Novi krug nagradne igre prikupljanja fiskalnih računa "Uzmi račun i pobedi" počeće sutra, 1. februara, a prvo izvlačenje i nagrade čekaju građane već u martu.

Fond nagrada, koji uključuje nekoliko stanova u Beogradu, nove automobile, putovanja u inostranstvo, kao i u domaće banje i na planine, zatim belu tehniku i brojne druge vredne poklone, ovaj put će biti mnogo veći a juče je održan i prvi sastanak radne grupe koja utvrđuje uslove i način održavanja nagradne igre popularno nazvane "Uzmi račun i pobedi".

Prema rečima izvora lista upućenog u organizovanje ove lutrije, ove godine će pravila nagradne igre biti mnogo jednostavnija, a građanima znatno olakšano učešće.

foto: Dado Đilas

"Jako je važno napomenuti da će ove godine računi moći da se šalju u bilo kojoj koverti, a ne u nekoj tipskoj. Takođe, ona će moći da se pošalje u bilo kojoj pošti. Tako će biti izbegnute gužve, stvaranje redova i svađe do kojih je, nažalost, dolazilo prošle godine", prenosi list reči svog izvora.

Navodi se i da je potrebno, da bi koverta bila važeća, na njoj ispisati osnovne podatke, ali bez navođenja matičnog broja.

"I to je bilo sporno prošle godine, zbog zaštite ličnih podataka građana. Da ne bude zabune, sada izričito naglašavamo da ne treba da se ostavlja matični broj na koverti, već samo ime i prezime pošiljaoca, adresa, poštanski broj i mesto", ističe izvor.

Kao i prošle, i ove godine će biće organizovano i takmičenje opština i gradova koji kao lokalne zajednice mogu dobiti vredne nagrade.

foto: Shutterstock/Ilustracija

Budžetom za 2018. godinu predviđeno je da za nagradnu igru iz državne kase bude izdvojeno 78,5 miliona dinara. To je samo jedan deo obezbeđenih sredstava, jer se očekuje da će nagradni fond upotpuniti kompanije okupljene u Savez za fer konkurenciju, koji zajedno sa NALED-om i Vladom Srbije učestvuju u organizovanju lutrije, prenosi list.

Nagradni fond u prvom krugu, koji je održan u martu prošel godine iznosio je oko 135,3 miliona dinara, a da će, prema najavama, ove godine biti znatno veći.

foto: Marina Lopičić/Ilustracija

U prvom krugu su podeljene 742 nagrade, među kojima i šest stanova u Beogradu, 50 automobila "fijat 500L", porodična putovanja na Zlatibor, Staru planinu, putovanja u Pariz i Njujork.

Najvrednije nagrade, uključujući i šest stanova u Beogradu tada su obezbeđene iz budžeta, dok su 690 nagrada male i srednje vrednosti obezbedila preduzeć okupljena u NALED-u.

(Kurir.rs/Tanjug/Blic/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...