VOJNI LEKARI POČELI BESPLATNE PREGLEDE GRAĐANA: Veliko interesovanje pacijenata već prvog dana
Foto: Fonet/Vojska Srbije

zdravstvena akcija

VOJNI LEKARI POČELI BESPLATNE PREGLEDE GRAĐANA: Veliko interesovanje pacijenata već prvog dana

Društvo -

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije organizuju danas besplatne specijalističke preglede u Bačkoj Topoli, Kraljevu i Vranju. U kasarni "1300 kaplara" u Vranju vlada veliko interesovanje, a pregledi su počeli tačno na vreme i trajaće do 14 sati.

Za preglede u Vranju prijavljeno je više od 200 ljudi iz tog grada, ali i okolnih mesta Pčinjskog okruga. Pukovnik dr Goran Milojković iz Vojne bolnice u Nišu kaže da je svrha ovih pregleda promocija vojnog zdravstva i približavanje građanima Srbije.

Naš tim lekara specijalista radiće konsultativne preglede, ali i osnovne dijagnostičke procedure iz oblasti radiologije, konkretno iz oblasti ultrazvuka abdomena, štitne žlezde, dojke, rekao je dr Milojković.

On je dodao da će se raditi i neke osnovne laboratorijske analize, poput merenja šećera u krvi, i biohemijske analize prema indikaciji doktora. Milojković je dodao da se nada da ovo nije poslednja takva akcija.

U planu je da budu pregledani i pacijenti koji nisu ranije zakazali svoj pregled, a ako danas ne budu stigli na red, mogu otići u nišku Vojnu bolnicu.

Današnji pregledi trajaće do 14 sati, a ako je potrebno i duže.

(Kurir.rs/Tanjug/RTS)

Foto ilustracija Fonet/Ministarstvo odbrane Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track