BRNABIĆEVA OČEKUJE POZIV NOVINARA: Otvorena sam za razgovor sa Grupom za slobodu medija
Foto: Zorana Jevtić

Premijerka istakla važnost dijaloga

BRNABIĆEVA OČEKUJE POZIV NOVINARA: Otvorena sam za razgovor sa Grupom za slobodu medija

Društvo -

Otvorena sam za sastanak sa Grupom za slobodu medija i uvek ću naći vremena za taj susret, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić, koja ističe važnost dijaloga Vlade Srbije sa medijima, kao i "između Vlade i medija sa kojima se možda ne slažemo oko nekih medijskih sloboda".

foto: Fonet

"Ukoliko žele da se vidimo, očekujem da mi upute poziv. Kao što mislim da je dijalog u regionu važan", naglasila je Brnabić, "a isto tako mislim da je naš dijalog u Srbiji važan između Vlade i medija".

"Moja je obaveza, kao predsednice Vlade Srbije, da sam tu, da sam otvorena, da slušam i da čujem i da probam da razumem njihove probleme i da na njih reagujem", objasnila je Brnabić, upitana o medijskoj situaciji i napadima na novinare posle njenog novembarskog sastanka sa predstavnicima Grupe za slobodu medija.

VUČIĆ SA PREDSTAVNICIMA EVROPSKE FEDERACIJE NOVINARA: Neophodno poboljšanje uslova u kojima mediji rade

Stvarno mislim da je to moj posao, bez obzira na to šta ja mislila, istakla je Brnabić i ponovila da će naći vremena da razgovara sa predstavnicima medija.

Govoreći o Medijskoj strategiji, Brnabić je podsetila da je Ministarstvo kulture i informisanja, posle njenog sastanka sa predstavnicima Grupe, održalo tri sastanka da bi se našao kompromis i novinarska i medijska udruženja vratila u radnu grupu radi nastavka zajedničkog rada na tom dokumentu.

foto: Dragan Kadić

"Znate kako, hajde da sačekamo i vidimo šta je finalni proizvod i da onda imamo javnu raspravu i zato služi javna rasprava", odgovorila je Brnabić na pitanje o efektima izrade Medijske strategije bez učešća glavnih aktera iz medijske zajednice.

BRNABIĆ: Situacija u medijima nasleđena i katastrofalna

"Ako nismo uspeli da se dogovorimo da se oni vrate, ja se i dalje nadam i očekujem od Ministarstva kulture i informisanja da će izaći sa kvalitetnim predlogom Medijske strategije", rekla je Brnabić.

foto: Fonet

Na kraju krajeva, ocenila je Brnabić, javna rasprava služi za to da se taj dokument menja u okviru rasprave i nadam se da će novinarska i medijska udruženja učestvovati u toj raspravi, zato što je to jedini način da komuniciramo.

(Kurir.rs/Fonet/Foto: Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) EKSKLUZIVNO! Ministar Stefanović kreće u obračun sa dilerima iz školskih dvorišta!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track