GRAĐANI SE ŽALE NA PRIGRADSKI PREVOZ: Vozimo se krševima i stojimo na jednoj nozi
Foto: dragan Kadić, Kurir Arhiva

Muke sa prevozom

GRAĐANI SE ŽALE NA PRIGRADSKI PREVOZ: Vozimo se krševima i stojimo na jednoj nozi

Društvo -

Prevoz na prigradskim linijama u Beogradu, naročito u Mladenovcu, Lazarevcu, Barajevu i Obrenovcu, do okolnih naselja je očajan, tvrde građani koji su proteklih dana zvali našu redakciju.

Žitelji ovih naselja kažu da im se put na posao ili u školu u Beograd pretvara u agoniju.

- Na ovim linijama koriste se stari autobusi koji se često kvare, polasci su neredovni. I kada dođu, dupke su puni, nema mesta ni za stajanje. Stojimo bukvalno na jednoj nozi. Ne samo što kasne nego se vozimo u krševima starim i po 20 godina koji nisu bezbedni - pričaju ogorčeni građani.

U „Lasti“ demantuju da je loš prevoz ka prigradskim naseljima i tvrde da je situacija u poslednje vreme mnogo bolja jer je nabavljeno 60 novih autobusa u prigradskom prevozu.

- Broj polazaka i termine na svakoj od ovih linija definiše Sekretarijat za javni prevoz grada. „Lasta“ i lokalne samouprave, pa čak i pojedinci ukazuju Sekretarijatu na nedovoljan broj polazaka na nekim linijama, što se u najvećem broju slučajeva uvaži. Nedavno je aktivirano dodatnih deset polazaka ka Mladenovcu, četiri ka Sopotu, a narednih dana očekujemo i za Lazarevac - kažu u „Lasti“.

Kurir / E.K.

Foto: Dragan Kadić, Arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track