SVEČANOST NA PRAVNOM POVODOM 100. ROĐENDANA PROFESORKE AVRAMOV: Hvala svima i hvala pravoslavnoj crkvi koja mi je osvetljavala put kad je bilo najteže
Foto: Dragana Udovičić

jubilej

SVEČANOST NA PRAVNOM POVODOM 100. ROĐENDANA PROFESORKE AVRAMOV: Hvala svima i hvala pravoslavnoj crkvi koja mi je osvetljavala put kad je bilo najteže

Društvo -

Stručnjak za međunarodno pravo i profesor u penziji dr Smilja Avramov sutra slavi jubilarni stoti rođendan, a tim povodom večeras je priređena proslava na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Kada je slavljenica uz pomoć štapa ušla u amfiteatar pun prijatelja, porodice i profesora, dočekana je gromkim aplauzom.

Među prvima koji su joj čestitali rođendan našao se i ruski političar Sergej Baburin, koji je na svom maternjem jeziku slavljenicu opisao u najboljem svetlu, poklonivši joj belu džezvu za kafu.

foto: Dragana Udovičić

Izaslanik predsednika Republike, Nikola Selaković, je u ime predsednika Aleksandara Vučića za jubilarni rodenđan profesorke Avramov poslao buket.

Profesor Branko Rakić poželeo je ekspertu za međunarodno pravo da još dugo ostane sa nama.

"Srećan stoti rođendan i da još dugo budete sa nama, da nas učite pravu, ali i istini i poštenju. Rođeni ste na dan kada je Srbija počela da se bori za svoju slobodu i to nije slučajnost. Tako ste se i vi uvek borili za slobodu. Od vas sam kao student najviše naučio i bili ste moj omiljeni profesor", poručio je slavljenici Branko Rakić.

Na kraju proslave prisutnima se obratila i Smilja Avramov, rekavši da je za nju ovo bio veličanstven trenutak.

foto: Dragana Udovičić

"Jedna reč lebdi na mojim usnama, a to je "hvala". Hvala svima koji ste večeras došli. Hvala fakultetu koji je omogućio da se okupimo. Hvala studentima kojima sam uvek s ljubaljvu predavala. Hvala pravoslavnoj crkvi koja mi je osvetljavala put kad je bilo najteže", rekla je Avramov i dodala:

"Izvinjavam se što moram da sedim dok vam se obraćam, ali polomila sam nogu pa ne mogu dugo da izdržim. Da nije toga, trčeći bih došla u ovaj amfiteatar, baš kao što sam radila pre 40 godina", završila je slavljenica.

Ona je od fakulteta dobila tri poklona kojima je bila oduševljena. Dobila je medaljon Pravnog fakulteta, buket cveća, ali i internet stranicu na kojoj će se naći i snimci sa večerašnjeg slavlja.

Kurir.rs/D. Stamenković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja