Ažuriranjem adresnog registra uvodi se red u državu
Foto: Tanjug

Premijerka Brnabić u Geodetskom zavodu

Ažuriranjem adresnog registra uvodi se red u državu

Društvo -

Ažuriranje adresnog registra je još jedan od velikih koraka u pravcu uvođenja reda u državi i modernizaciji državne uprave u Srbiji

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da više od tri miliona građana Srbije nema validnu adresu i navela da će država izdvojiti pet miliona evra da sva naselja u Srbiji dobiju tablice s nazivima ulica i kućnim brojevima.

Ona je posle razgovora s novozaposlenim geodetama iz Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) u Srpsko-korejskom informatičko-pristupnom centru, koji rade na izradi elaborata ulica i kućnih brojeva u okviru projekta ažuriranja adresnog registra, rekla da oko 2,7 miliona građana nema ulicu koja ima naziv.

- Ažuriranje adresnog registra je još jedan od velikih koraka u pravcu uvođenja reda u državi i modernizaciji državne uprave u Srbiji kako bi i građanima i privredi bile omogućene efikasne i lako dostupne usluge koje pruža država - rekla je Brnabićeva.

Za održavanje registra nadležan je RGZ. Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić i direktor RGZ Borko Drašković potpisali su sporazum o saradnji te dve institucije kako bi prostorije i oprema Srpsko-korejskog centra bile ustupljene geodetama koji će raditi na unapređenju adresnog registra.

Kurir / E.K.

Foto: Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track