Najnovije vesti

NASTAVITI ULAGANJE U ŠKOLE: Ministar Šarčević u poseti Sevojnu i Užicu
Foto: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

važni projekti

NASTAVITI ULAGANJE U ŠKOLE: Ministar Šarčević u poseti Sevojnu i Užicu

Društvo

BEOGRAD - Ministar posvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarćević posetio je danas Sevojno, gde je o reformi sistema obrazovanja najpre razgovarao sa predstavnicima Grada Užica i GO Sevojno, a potom sa direktorima obrzovno vaspitnih ustanova Zlatiborskog okruga.

 

foto: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

 

Nakon sastanaka Šarčević je obišao Osnovnu školu "Aleksa Dejović" i valjaonicu aluminijuma.

 

"Danas smo videli učenike prve generacije koji praktična znanja stiču u valjaonici, u kojoj je ceo sistem digitalizovan", rekao je ministar Šarčević i podsetio da je Užice prvak u uvođenju dualnog obrazovanja, čiji su elementi ugrađeni u zakonodavni okvir koji reguliše taj vid srednjoškolskog obrazovanja.

 

Ministar je istakao da će u Sevojnu biti nastavljeno ulaganje u školske objekte i da će u narednom periodu biti izdvojeno 60 miliona dinara za izgradnju sportske sale u školi "Aleksa Dejović".

 

foto: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

 

Gradonačenik Užica Tihomir Petković zahvalio je ministru na podršci važnim projektima, kao što su razvoj visokog obrazovanja u Užicu i školskog sporta u Sevojnu.

 

"Imamo podršku, sada je na nama da ubrzamo procedure i omogućimo da se 2019. godine upišu prvi studenti na izvojedno IT odeljenje Univerzteta u Novom Sadu", rekao je Petković, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja)

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: SRBIJI PRETI MASOVNO TROVANJE CIJANIDOM, UPOZORAVAJU STRUČNJACI!

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...