Najnovije vesti

VIŠE TUŽILAŠTVO PREUZELO SLUČAJ DRON: Amerikanci i Ukrajinke zasad bez tužbi
Foto: Nebojša Mandić, Profimedia

nedozvoljeno snimanje

VIŠE TUŽILAŠTVO PREUZELO SLUČAJ DRON: Amerikanci i Ukrajinke zasad bez tužbi

Društvo

Više javno tužilaštvo danas je preuzelo slučaj zbog kojeg je u nedelju Vojna policija uhapsila dvojicu Amerikanca i dve Ukrajinke koji su dronom snimali objekate Generalštaba i naložilo prikupljanje potrebnih obaveštenja povodom tog događaja, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Krivične prijave policija za sada nije podnela ni protiv jedne osobe.

Ukrajinske državljanke su puštene na slobodu, prema ambasadi Ukrajine u Beogradu, dok za privedene državljane SAD nema zvaničnih potvrda o puštanju.

Portparol Višeg tužilaštva Tatjana Sekulić rekla je da je tužilaštvo podnelo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja radi provere šta se "kritičnom prilikom dogodilo" i pojasnila da je u toku je predistražni postupak.

To znači da se tek se utvrđuje šta i kako se dogodilo, kao i da nema krivičnih prijava protiv bilo koje osobe.

Tek kada se okonča preistražni postupak, biće odlučeno da li će se pisati krivične prijave, protiv koga i za koje krivično delo. Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je u ponedeljak da su pripadnici Vojne policije, u toku nedelje i ponedeljka lišili slobode osmoro stranih državljana, bilo što su pokušali da neovlašćeno snimaju vojne objekte ili što su pokušali da neovlašćeno ulaze u vojne objekte, gde je ulaz civilima strogo zabranjen.

Amerikanci i dve Ukrajinke uhapšeni su u u nedelju u Beogradu zbog snimanja objekata Generalštaba dronom, a istog dana su prema pisanju medija, u vojnom skladištu na Fruškoj gori uhapšeni su Britanka i Avganistanac sa italijanskim pasošem, dok su kod Novog Sada vojni policajci priveli par iz Španije zbog neovlašćenog ulaska u kasarnu "Petrovaradin".

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto: Nebojša Mandić, Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...