MATEMATIČKI FAKULTET POVEĆAVA ŠKOLARINU: Na ostalim fakultetima školarine ostaju iste
Foto: Dragana Udovičić

odluka senata univerziteta

MATEMATIČKI FAKULTET POVEĆAVA ŠKOLARINU: Na ostalim fakultetima školarine ostaju iste

Društvo -

Senat Univerziteta u Beogradu usvojio je danas predlog Matematičkog fakulteta o povećanju školarine za narednu akademsku godinu od 6.000 do 12.000 dinara u zavisnosti od studijskog programa. Na ostalim fakultetima školarine ostaju iste.

Školarina će na Matematičkom fakultetu biti povećana na osnovnim i master studijama, dok na doktorskim nisu povećavali cenu. Takođe, na smeru za nastavnika matematike neće biti povećana cena školarine.

Do sada je školarina na tom fakultetu bila na osnovnim studijama 129.000 dinara, a od naredne godine biće 135.000 do 141.000 dinara. Fakultet za sport najavio je da će od naredne akademske godine novac koji su samofinansirajući studenti izdvajali za univerzitet u iznosu od 1.500 dinara biti objedinjen sa školarinom. Izdvajanja studenata neće se menjati.

Na današnjoj sednici Senata usvojene su upisne kvote za školsku 2018/19 godinu. Usvojeno je da se predloži Ministarstvu prosvete, odnosno Vladi Srbije da kvore na osnovnim studijama za narednu akademsku godinu budu 14.986 mesta i to 9.506 budžetskih mesta.

"Predlog je da za master studije kvota bude 9.522 mesta, od toga 4.070 budžetskih", rekla je prorektor za nastavu UB prof. Nada Kovačević.

Ona je dodala da će upis na fakultetima UB početi 20. juna predajom dokumentacije, a da fakulterti prijemni ispit treba da organizuju u periodu od 25. juna do 1. jula. Konačna rang lista treba da bude objavljena do 9. jula, a upis da se završi do 13. jula. Drugi upisni krug treba da bude oglašen do 18. jula, a počinje 3. septembra predajom dokumentacije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja