IZABRANO IME ZA MALOG PRINCA: Dete princa Filipa i princeze Danice zvaće se...
Foto: Promo

prinova na kraljevskom dvoru

IZABRANO IME ZA MALOG PRINCA: Dete princa Filipa i princeze Danice zvaće se...

Društvo -

Princ Filip Karađorđević i njegova supruga Danica, koji su danas dobili sina, već su mu odredili ime i on će se zvati Stefan.

Kraljevski dvor je saopštio da je dečak rođen u 10:30 časova i da se Danica i beba osećaju dobro.

"Sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja, zvona hrama Svetog Save zvonila su kao znak rođenja novorođenčeta kraljevske porodice Karađorđević, a ovo je prvi put u istoriji da je 49 zvona najvećeg pravoslavnog hrama na Balkanu objavilo takvo rođenje. Majka i beba se osećaju dobro", piše u saopštenju.

Princ Filip i princeza Danica su svima zahvalili na čestitkama, zajedno sa prestolonaslednikom Aleksandrom i princezom Katarinom.

"Ovo je prvo rođenje muškog deteta u kraljevskoj porodici u Srbiji nakon 90 godina kada se Nj.K.V. Princ Tomislav rodio u Beogradu. On je bio brat Njegovog Veličanstva Kralja Petra II, dede Nj.K.V. Princa Filipa", piše u saopštenju.

Njihova Kraljevska Visočanstva Princ Filip i Princeza Danica venčali su se u Sabornoj crkvi u Beogradu 7. oktobra 2017. godine. Venčanje je služio Njegova Svetost Patrijarh srpski gospodin Irinej. Kuma je bila Princeza Viktorija od Švedske, a kum Princ Petar.

(Kurir.rs)

Foto Promo

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA OSTAVILI ZVANICE BEZ TEKSTA: Posle svadbene torte, mlada održala govor

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track