SVEČANOST U NARODNOG FRONTA: Brnabićeva otvara drugu fazu projekta "Bebo, dobro došla na svet"
Foto: Beta/Milan Obradović

Bez formulara i šaltera

SVEČANOST U NARODNOG FRONTA: Brnabićeva otvara drugu fazu projekta "Bebo, dobro došla na svet"

Društvo -

Predsednica Vlade Ana Brnabić prisustvovaće danas po podne početku rada druge faze projekta "Bebo, dobro došla na svet", u Ginekološko - akušerskoj klinici "Narodni front" u Beogradu.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Druga faza projekta "Bebo, dobro došla na svet" omogućava majkama, državljankama Srbije, da već u porodilištu, po sistemu "sve na jednom mestu", podnesu zahtev za roditeljski dodatak bez popunjavanja bilo kakvih formulara i bez potrebe odlaska na šalter, po izlasku iz bolnice.

BRNABIĆEVA O PROJEKTU "BEBO, DOBRODOŠLA NA SVET" Roditelji, prijavite svoje novorođenče za 15 minuta

foto: Dadp Đilas/Ilustracija

Početku rada druge faze projekta i demonstraciji rada sistema u Beogradu, prisustvovaće ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministarka bez portfelja zadužena za demografiju populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

foto: Marina Lopičić

Podnošenje zahteva za roditeljski dodatak elektronskim putem, pored Beograda, već je dostupno i u Leskovcu, Zrenjaninu i Loznici, a u narednoj fazi biće omogućeno u Smederevu.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta/Milan Obradović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja