KAMIONDŽIJA KOJI JE JUČE SATIMA VISIO IZNAD MORAVE KAŽE DA NIJE BIO PIJAN: Kada sam probio ogradu, pomislio sam da je to kraj!
Foto: Youtube Printscreen

ima dokaze

KAMIONDŽIJA KOJI JE JUČE SATIMA VISIO IZNAD MORAVE KAŽE DA NIJE BIO PIJAN: Kada sam probio ogradu, pomislio sam da je to kraj!

Društvo -

Vozač kamiona koji je juče na auto-putu kod Jagodine skoro četiri sata visio u kabini iznad ledene Morave tvrdi da nije zaspao za volanom niti da je konzumirao alkohol.

- Kada sam izgubio kontrolu i kad sam probio ogradu, pomislio sam - ovo je kraj. A onda se kamion zaustavio, a ja sam se našao iznad Morave. I tako, visim u kabini i čekam. Da li će kamion da krene ili ne. Nekoliko trenutaka mi je trebalo da dođem sebi, a onda sam pozvao sina telefonom, rekao mu šta se dešava i da zove vatrogasce - priča Miodrag Savić iz Paraćina, vozač kamiona koji je juče preživeo pravu dramu na auto-putu kod Jagodine.

Iako se još oporavlja od šoka i promrzlina, Miodrag se jasno seća svih detalja jučerašnjeg dana.

- Uključio sam se na auto-put kod Paraćina. Odmah sam primetio da put nije očišćen. Linija za zaustavnu i srednju traku se nije videla, dok je leva ivica do bankine bila potpuno zavejana. Zato sam i usporio, iako su mi gume dobre, a i kočnice su mi proveravali pre tri dana, jer sam tad registrovao kamion. Pretekla su me dva šlepera stranih tablica, a nekoliko trenutaka kasnije sam proklizao i desilo se šta se desilo - priča Miodrag.

Kada se našao iznad Morave, osetio je strah. Ipak, Miodrag nije dozvolio da mu to pomuti razum.

- Proveo sam 35 godina kao vatrogasac i spasilac. Vadio sam ljude iz vatre i drugih rizičnih situacija, tako da sam znao šta i kako treba. Sabrao sam se i pozvao Nenada. Rekao sam mu da visim iznad Morave i da pozove vatrogasce. A onda sam počeo da procenjujem šta je najbolje da uradim - opisuje vozač kamiona.

Prva opcija bila je skok u Moravu.

- Odmah sam otvorio prozore na kamionu da mogu lakše da izađem ako kamion padne u reku. A onda sam počeo da se pripremam za skok. Brinuo sam da li ću uspeti da dođem do obale, jer sa takvom temperaturom vode pitanje je koliko bih izdržao a da se mišići ne zgrče. Izuo sam čizme i gledao sa koje strane je najbolje da skočim, ali su se onda pojavili moj sin i vatrogasci koji su odmah privezali kamion za ogradu - objašnjava nam Miodrag.

Od tog momenta sve je bilo za nijansu lakše. Ostalo je samo da se sačeka korpa za spasavanje sa kojom je vozač kamiona prebačen na sigurno.

- Trebalo im je dosta vremena da stignu, jer je put bio potpuno zakrčen. Proveo sam skoro četiri sata u ledenoj kabini, ali sam srećom prošao bez većih povreda. Ipak, šteta na kamionu je ogromna - kaže Miodrag Savić.

On takođe navodi da je revoltiran pisanjem pojedinih medija o ovom slučaju.

- Neki su napisali da sam bio pijan. Imam izveštaj lekara gde se vidi da imam nula promila alkohola. Kamion mi je tehnički ispravan, ponavljam registrovan je pre nekoliko dana. Jedini razlog što sam izleteo je put na kome nije bilo rizle, granulita, soli... ma ničega osim snega - tvrdi Savić.

(Kurir.rs/Telegraf/P.V.)

Foto: Youtube Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) Evo ko je prva žrtva smrzavanja u Srbiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track