Najnovije vesti

ŠARČEVIĆ: Ove godine još novca za obrazovne ustanove
Foto: Dragana Udovičić

saradnja sa lokalnim samoupravama

ŠARČEVIĆ: Ove godine još novca za obrazovne ustanove

Društvo

BEOGRAD - Ulaganje u školske objekte jedan je od pokazatelja dobre saradnje lokalnih samouprava, ministarstava i drugih tela Vlade, poručio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević u OŠ "Nada Popović" u Kruševcu, povodom završteka radova na rekonstrukciji te ustanove.

 

On je naveo da je reč o velikoj školi i veoma zahtevnoj rekonstrukciji u koju je uloženo više desetina miliona dinara.

 

"Kada je reč o obnovi škola prošla godina je bila rekordna, a s obzirom da će tokom ove godine biti rekonstruisano više gimnazija sa grantovima od preko milion evra, verujem da će tokom 2018. godine u obrazovne ustanove država uložiti još više novca", rekao je Šarčević.

 

Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima završila je radove na rekonstrukciji fiskulturne sale, svlačionica, sanitarnih čvorova, elektro mreže, uvođenju protivpožarne zaštite i alarma, sanaciji grejanja i grejnih tela i sanaciji dvorišta.

 

Za te radove iz budžeta Vlade Srbije izdvojeno je više od 65 miliona dinara.

 

Direktor Kancelarije Marko Blagojević rekao je da će Vlada nastaviti da ulaže i obnavlja objekte u Kruševcu sve dok grad bude imao inicijativu i projekte, jer novca ima.

 

"Do sada smo završili projekte u 79 gradova i opština, dok su u 40 radovi u toku", precizirao je Blagojević i dodao da će program obnove trajati jako dugo jer se radi o kompleksnim objektima koji decenijama nisu "taknuti".

 

Kruševačka škola je, takođe, deo projekta Modernizacije škola, kroz koji je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obezbedilo 8 miliona dinara za zamenu stolarije i sanaciju mokrih čvorova za osobe sa invaliditetom.

 

U razgovoru sa gradonačelnicom Kruševca Jasminom Palurović, ministar Šarčević je podsetio da u tom gradu nema prosvetnih inspektora, i naglasio je da veoma važno da lokalna samouprava u što skorije vreme angažuje inspektore.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dragana Udovičić)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...