DIREKTOR ŠUMADIJE POD LUPOM PRAVOSUĐA: Posle istrage o mahinacijama podneo ostavku
Foto: PrintScreen

Pravda

DIREKTOR ŠUMADIJE POD LUPOM PRAVOSUĐA: Posle istrage o mahinacijama podneo ostavku

Društvo -

Penzioner i v. d. direktora Milorad Bajović (73) rešio da se povuče s funkcije nakon što je Kurir objavio zloupotrebe za koje ga sumnjiči Osnovno javno tužilaštvo

V. d. direktora kragujevačke firme „Šumadija“ Milorad Bajović (73) podneo je ostavku na tu funkciju posle pisanje Kurira o njegovim malverzacijama zbog kojih je Osnovno javno tužilaštvo protiv njega povelo predistražni postupak.

- Bajović je Skupštini preduzeća podneo ostavku - potvrdio je medijima Velimir Stevanović, predsednik Skupštine preduzeća, koja će se ovih dana izjašnjavati o Bajovićevoj ostavci.

Podsetimo, naš list je nedavno pisao da je Bajović platio praktično privatnu kaznu od 110.000 dinara s računa preduzeća, kao i zbog nezakonitog otkaza koji je dao jednom radniku, a zbog čega je preduzeće platilo kaznu od 1,6 miliona dinara.

foto: Kurir

Takođe, policija je proveravala navode iz prijava u kojima je Bajović osumnjičen za višemilionske zloupotrebe u poslovanju firme „Šumadija“. Kako saznajemo, Opštinsko javno tužilaštvo, nakon završene istrage u predistražnom postupku, prosledilo je predmet Posebnom odeljenju za borbu protiv korupcije u Kraljevu.

foto: Kurir

Inače, „slučaj Bajović“ u kragujevačkoj javnosti mesecima izaziva kontroverze jer se u nekoliko navrata bira penzioner za v. d. direktora u gradu u kom se na birou za nezaposlene nalazi 25.000 mladih, a oko 400 stručnjaka godišnje napusti grad. I dok se verovalo da je Bajović najstariji rukovodilac u nekom državnom preduzeću, razuverili su nas radnici „Šumadije“, koji su otkrili da je od Bajovića tri godine stariji njegov nadređeni Branimir Soldatović (76), član tročlane skupštine „Šumadije“ koja postavlja i razrešava direktora. Članove Skupštine delegira Skupština grada, a radnici su uvereni da se obojica penzionera nalaze pod „zaštitom“ gradonačelnika Radomira Nikolića.

(Kurir / D. I./ Foto: Printscreen, Kurir)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) Evo kako su gradjani pobedili banke u Srbiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track