OČAJNI MUŽ OGORČEN NA HITNU POMOĆ: Na umrlici doktore optužio za smrt žene
Foto: T.S.

Veroljub Simović iz Vranja u suzama

OČAJNI MUŽ OGORČEN NA HITNU POMOĆ: Na umrlici doktore optužio za smrt žene

Društvo -

Da je Hitna pomoć došla na vreme, moja supruga bi bila spasena i živa. Tužiću ZC Vranje, a posebno Hitnu pomoć. To sam joj na grobu obećao, kaže pukovnik u penziji

U ponedeljak je sa ćerkom Anđelijom kupila haljinu za proslavu njenog punoletstva, u utorak je umrla, kaže tiho brišući suze Veroljub Simović, pukovnik u penziji, suprug pokojne Vesne Zdravković Simović, koja je preminula u 54. godini.

Na umrlici oblepljenoj na više mesta u Vranju piše da je Vesna umrla „zbog neblagovremene intervencije i nesavesnog rada dežurne ekipe Hitne pomoći grada Vranja“. Veroljub kaže da joj je pozlilo posle ručka 6. marta oko 16 časova. Otišli su kod lekara u internističku ordinaciju medicine rada ZC Vranje, gde joj je urađen EKG. Rečeno joj je da je snimak dobar, a doktorka joj je dala lek za pritisak. Kod kuće Vesni nije bilo bolje.

- Počela je da povraća i pozvali smo Hitnu pomoć nešto posle 18 sati. Javila se neka gospođa. Rekao sam: „Supruga povraća skoro sat vremena, molim vas, dođite.“ Pokušao sam da objasnim da smo bili kod interniste i da joj je doktorka prepisala tablete, ali da njoj nije bolje, da je otečena i crvena u licu. Dobio sam odgovor: „Mi onda nemamo šta tu da tražimo, oni su veća instanca od nas.“ U sobi je ćerka u tom momentu počela da plače na sav glas uplašena, jer je majci bilo sve gore, a sagovornica iz Hitne pomoći me je napala i rekla: „Nemoj da se derete na mene.“ Na kraju mi je rečeno da stavim ženu u kola i dovezem je, iako sam pokušavao da objasnim: „Ne može ona da mrdne, a ja sam operisan prošle godine, imam četiri bajpasa.“ Krenuli smo nekako do Hitne... - priča Veroljub.

Sve spremila

RADOVALA SE ĆERKINOM PUNOLETSTVU

Veroljub kaže da mu je najteže zbog ćerke, koja ga i pored svog bola zbog majčine smrti ipak teši.

- Pogodili smo muziku i kafanu za ćerkin 18. rođendan za 14. april. Sve su kupile, a sad da moja supruga ode u grob. U ponedeljak srećne i radosne, u utorak Vesna umire. To je strašno.

U Hitnoj pomoći ih je zatekla druga smena lekara koja nije bila upućena u njihove muke.

- Pokušao sam suprugu da smestim na bolnički krevet, ali mi je ispala iz ruku. U tom trenutku svi lekari i osoblje su se sjurili i pokušali reanimaciju. Sve je bilo uzalud... Posle izvesnog vremena izašao je lekar i izjavio saučešće - kroz plač govori Veroljub.

- Kunem se, da je Hitna pomoć došla na vreme, moja žena bi bila spasena i živa. Sa advokatom ću razgovarati i tužiću ZC Vranje, a posebno Hitnu pomoć. To sam na grobu obećao svojoj ženi!

Direktor Zdravstvenog centra u Vranju dr Dragan Veličković je rekao da je menadžment preuzeo sve mere kako bi se ovaj slučaj ispitao.

foto: T.S.

Sestra Ružica

U ŠTA JE DOKTORKA GLEDALA?

Za sestru pokojne Vesne je neshvatljivo da je ženu koja je bila u tako lošem stanju doktorka iz internističke ordinacije nakon pregleda vratila kući.

- Kako je ona protumačila da je sve u redu i poslala je kući kao da joj nije ništa, a lekari su napisali da je umrla od infarkta srca - kaže Ružica Mitrović, sestra pokojne Vesne.

Kurir / TATJANA STAMENKOVIĆ

Foto: T.S.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) TRAŽILI MITO OD 10.000 EVRA DA LEGALIZUJU BESPRAVNI OBJEKAT! Ovako je policija pohapsila inspektore sa Novog Beograda!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track