POMOZIMO: Radoje želi da nauči sina fudbalu, ali je ozbiljno bolestan
Foto: Privatna arhiva

Pomozimo u najvažnijoj životnoj utakmici

POMOZIMO: Radoje želi da nauči sina fudbalu, ali je ozbiljno bolestan

Društvo -

Radoje Maksimović primetio je promenu na mladežu. Ispostavilo se da je maligni melanom. Sada se bori da pobedi surovog protivnika

Nakon teške sportske povrede i skidanja gipsa, Radoje Maksimović (1985) primetio je promenu na mladežu koji se nalazio na levoj nozi. Marta 2017. mladež je uklonjen i tada je ustanovljeno da je u pitanju maligni melanom.

Ubrzo je usledila prva operacija na kojoj su uklonjene dve limfne žlezde koje su metastazirale. Slede svakodnevne kontrole, pregledi i analize koje su ukazivale da se podmukla bolest povukla. Međutim, u januaru 2018. na redovnom pregledu ultrazvukom je utvrđeno da postoji nekoliko čvorića u predelu prepona.

Zatim sledi još jedan operativni zahvat na kom je uklonjeno pet limfnih čvorova u preponi i dva u stomaku koji su metastazirali. Radoja čekaju terapije koje su neophodne za ozdravljenje. Predstoje mu terapije koje će se primenjivati na svakih petnaest dana, narednih godinu dana.

foto: Privatna arhiva

Radoje je veliki zaljubljenik u fudbal, koji i danas trenira, otac, suprug. Želi da svog sina nauči prvim fudbalskim koracima, da ga baš on prvog dana odvede u školu, da mu pomogne oko prvog domaćeg zadatka i da ga baš on sačeka prvi put kada se kasno vrati iz grada.

Radoje je uvek igrao za tim, ali u ovoj utakmici će mu trebati dodatni vetar u leđa. Trebaće mu pomoć svih nas, trebaće mu još igrača, jer protiv ovako surovog protivnika nikada nije igrao i nikada ishod meča nije bio ovako bitan.

Pomozimo Radoju! Upišite 460 i pošaljite SMS na 3030.

UPIŠI 460 I POŠALJI SMS NA 3030

OVAKO MOŽETE POMOĆI

UPLATITE NA RAČUN

- Dinarski: 160-496093-68

- Devizni: 00-540-0002564.2

- IBAN broj: RS35160005400002564292

Kurir / E.K.

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track