Najnovije vesti

NIŠKI KLINIČKI CENTAR RASPISAO KONKURS: Posao za još 130 medicinskih sestara i 11 lekara
Foto: Zorana Jevtić

veliko interesovanje

NIŠKI KLINIČKI CENTAR RASPISAO KONKURS: Posao za još 130 medicinskih sestara i 11 lekara

Društvo

NIŠ - Klinički centar (KC) u Nišu raspisao je danas konkurs za zapošljavanje na određeno vreme 50 medicinskih sestara i tehničara, pošto je u prethodnih nekoliko nedelja zaposleno 70 sestara i tehničara, izjavio je direktor te zdravstvene ustanove Zoran Radovanović.

On je kazao da je KC Niš raspisao i konkurs za zapošljavanje 11 lekara različitih specijalnosti.

"Najpre smo, pre desetak dana, uposlili 24 medicinske sestre na određeno vreme i četiri na neodređeno. Juče smo objavili imena 50 lica sa višom i srednjom medicinskom školom koja su dobila posao na neodređeno vreme, dok su dve pedijatrijske sestre upošljene za stalno", kazao je Radovanović.

Prema njegovim rečima, kao i prethodnih godina, i sada je vladalo veliko interesovanje za zapošljavanje u Kliničkom centru tako da se na svaki konkurs prijavljivalo tri do četiri puta više kandidata.

"Prednost pri zapošljavanju imala su i imaju ona lica koja su već radila na odredjeno vreme u Kliničkom centru, a pri tom nije bilo primedbi na njihov rad", rekao je Radovanović.

On je kazao da se sa zdravstvenim radnicima koji su primljeni na određeno vreme zaključuju ugovori o radu na dve godine, ali da očekuje da će svi oni u narednom periodu dobiti stalno zapošljenje.

"Novozaposlene medicinske sestre i tehničari će raditi na različitim klinikama. Neki će biti raspoređeni u klinike koje se nalaze u novom Kliničkom centru, a neki će biti u starom delu", izjavio je Radovanović.

Prema njegovim rečima, nova zapošljavanja rezultat su razumevanja Ministarstva zdravlja i Republičkog fonda zdravstvene zaštite za potrebe za novim radnicima niškog Kliničkog centra.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Zorana Jevtić, ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) MINISTRI NISU BOGOM DANI, A NI JA! Brnabićka najavila svoj odlazak i rekla od koga to zavisi!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...