TRIVAN: U toku istraga o toksičnom otpadu u Novom Sadu
Foto: Dragana Udovičić

tužilaštvo i bezbednosna agencija dobro rade svoj posao

TRIVAN: U toku istraga o toksičnom otpadu u Novom Sadu

Društvo -

BEOGRAD - Ministar zaštite životne sredine Srbije Goran Trivan izjavio je danas u Novom Sadu da još traje istraga vezana za pronalazak više od 1.000 tona toksičnog otpada u prostoru bivše fabrike Hemijske industrije Novi Sad (HINS), koja je, prema njegovim rečima, pokazala da zapravo tog otpada na lokaciji ima "duplo više".

"Mi smo ušli u taj proces. Tužilaštvo i bezbednosna agencija dobro rade svoj posao i najvažnije je da sve to dovede do sudskih postupaka protiv onih koji su krivi, ako su krivi", rekao je Trivan u Novom Sadu uoči prve javne rasprave o Nacrtu zakona o klimatskim promenama.

On je naglasio da ministarstvo neće odustati i da će nastaviti da vrši pritisak da oni koji su krivi za to i odgovaraju.

Kazao je da će informacije o tom slučaju biti javne tek kada istraga bude završena i kada ih Tužilaštvo bude imalo.

Trivan je dodao da je za slučaj s buradima toksičnog otpada u Obrenovcu koji se pojavio krajem 2017. godine, Tužilaštvo u tom mestu već podiglo optužnicu i da je Sud u Obrenovcu tu optužnicu prihvatio, te se očekuje početak suđenja.

"Krajnje je vreme da oni koji vrše ovu skandaloznu vrstu zločina prema našoj životnoj sredini i našem zdravlju, budu kažnjeni", rekao je Trivan.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track