BABIĆ: I pored snega nastavljaju se radovi na Koridoru 10
Foto: Printscreen/Tanjug

bez prekida

BABIĆ: I pored snega nastavljaju se radovi na Koridoru 10

Društvo -

BEOGRAD - Na južnom i istočnom kraku Koridora 10 izvode se intenzivni radovi iako povremeno pada sneg, izjavio je danas v.d. direktora Koridora Srbije Zoran Babić.

"Izvode se radovi visokog intenziteta na pozicija na kojima je to tehnološki moguće", rekao je Babić.

On je kazao da se na južnom kraku radi na ugradnji šipova i ankera, kao i da se u tunelima ugađuju šipovi, ali i sekundarna obloga.

Rekao je da se u tunelu Predejane nanosi i završni sloj farbe, a u tunelu Manajle da se radi na betoniranju sekundarne obloge.

Na mostovima, na lotu 6, radi se na ugradnji ograde, dodao je Babić.

"Trenutno su padavine nižeg intenziteta, smenjuju se sneg i kiša i to nam dozvoljava da nastavimo sa radovima", naveo je v.d. direktora Koridora Srbije.

Babić kaže da na istočnom kraku Koridora 10 trenutno nema padavina tako da je samo na lotu dva angažovano 114 mašina i kamiona.

"Kao što smo i do sada radili u visokom intenzitetu, bez prekida radne snage i mehanizacije, tako ćemo nastaviti i dalje na celoj trasi koridora 10", naglasio je Babić.

Na južnom kraku Koridora 10 se u Grdeličkoj klisuri grade tuneli Manajle i Predajane, a na istočnom kraku tuneli Bancarevo, Sopot i Sarlah.

U Grdelickoj klisuri se, pored trase autoputa i dva velika mosta, grade i dve velike petlje, kao i 33 mosta ukupne dužine 5,7 km.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Printscreen, Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) U ŽELEZNIKU KOLAPS, SVE STOJI, NIŠTA BOLJE NIJE NI KOD ADE: Snežno jutro u Beogradu zakočilo saobraćaj!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track