HUMANO: Princeza Katarina donirala KC Srbije operacioni sto
Foto: Privatna Arhiva

Vredan poklon naŠem zdravstvu

HUMANO: Princeza Katarina donirala KC Srbije operacioni sto

Društvo -

Njeno kraljevsko visočanstvo princeza Katarina u pratnji Kati Čabe, ambasadorke Kanade u Srbiji, isporučila je Klinici za otorinolaringologiju i maksilofacijalnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije novi specijalni operacioni sto za novorođenčad i decu, vrednosti više od 36.000 evra.

Sredstva za ovu vrednu donaciju obezbedila je humanitarna organizacija Lajflajn iz Toronta (Kanada), čiji je pokrovitelj Nj. k. v. princeza Katarina. Svečanom uručenju prisustvovala je i sestra Nj. k. v. princeze Katarine gđa Beti Rumeliotis.

Nastavićemo da pomažemo

- Želim da zahvalim Nj. e. gđi Kati Čabi, ambasadorki Kanade u Srbiji, na tome što je danas ovde sa nama. Veoma sam srećna što smo, zahvaljujući humanitarnoj organizaciji Lajflajn Toronto - Kanada, u prilici da doniramo ovaj vredan operacioni sto nove generacije. Nadam se da će ova donacija pomoći pružanju bolje zdravstvene nege vašim pacijentima i učiniti vaš posao mnogo lakšim.

Prošle nedelje smo isporučili još jednu donaciju Lajflajna Kanada, to je bio porođajni sto vredan više od 16.000 evra Ginekološko-akušerskoj klinici „Narodni front“. Moj suprug prestolonaslednik Aleksandar i ja nastavićemo da pomažemo koliko god možemo, zajedno sa kancelarijama Lajflajna koje postoje širom sveta. Zahvaljujem svim ljudima dobre volje koji podržavaju naše aktivnosti i pozivam ih da nam se u budućnosti takođe pridruže, rekla je Nj. k. v. princeza Katarina.

foto: Privatna Arhiva

Velika zahvalnost lekara

Direktor bolnice profesor Nenad Arsović izrazio je posebnu zahvalnost Njenom kraljevskom visočanstvu princezi Katarini, kao i humanitarnoj organizaciji Lajflajn Toronto - Kanada:

- U ime Klinike za otorinolaringologiju i maksilofacijalnu hirurgiju i u ime svih naših lekara, želeo bih da izrazim našu zahvalnost za ovu izuzetno važnu i vrednu donaciju. Koristeći najmoderniju opremu postižemo bolju zdravstvenu negu i posao se obavlja mnogo lakše. Veoma smo zadovoljni što imamo mogućnost da ukažemo dobrodošlicu princezi Katarini u našoj klinici i ja sam uveren da će se naša saradnja nastaviti i u budućnosti - izjavio je profesor Nenad Arsović.

Kurir / E.K.

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track