Najnovije vesti

MARTOVSKA ZAKLETVA U LESKOVCU Vulin: Nema mira bez jake vojske
Foto: Vladimir Šporčić

Poseta kasarni u Leskovcu

MARTOVSKA ZAKLETVA U LESKOVCU Vulin: Nema mira bez jake vojske

Društvo

LESKOVAC - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ocenio je danas u Leskovcu da jedna zemlja ne može da očekuje da živi u miru ako nema snažnu armiju koja je u stanju da taj mir čuva.

Na zakletvi 129 vojnika martovske generacije na dobrovoljnom služenju vojnog roka u kasarni "Vojvoda Petar Bojović" u Leskovcu, Vulin je poručio mladićima i devojkama da su danas dali "tešku i opredeljujuću" reč da će braniti slobodu i nezavisnost Srbije, i da će život u slobodnoj zemlji zavisiti od toga koliko će tu reč poštovati.

"Srpska vojska je vojska dobrih i čestitih ljudi. Hrabrih ljudi koji su posvećeni svojoj zemlji, koji razumeju tudju bol i koji se raduju miru, baš zato što tako dobro poznaju ratove. Ratove koje nismo želeli, već koje su nam nametali da bi oteli parče naše zemlje", kazao je Vulin vojnicima i članovima njihovih porodica.On je podsetio da je istorija srpskog naroda istorija uporne i žilave borbe za slobodu, koja se nikome ne daje i ne poklanja.

"Sloboda se otima, za nju se živi, za nju se bori. Gde god srpski narod vidi svoju vojsku on kaže: 'Tu je red, tu je zakon, tu je dobro'. Na vama je da to sačuvate za budućnost", zaključio je ministar.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je na polaganju zakletve poručio oficirima da se prema vojnicima odnose kao prema svojoj deci.

"A oni će vas slediti. Gledajte na njih kao na svoje sinove koji će stajati uz vas čak i pred najvećim preprekama", kazao je gradonačelnik Leskovca.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Vladimir Šporčić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) U ovom srpskom gradu je eskaliralo vršnjačko nasilje. Čak 956 slučajeva nasilja za jedno plugodište!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...