GRAĐANI MITROVICE OGORČENI: Ili da nas sve pobiju ili da nas puste da živimo na miru
Foto: RTS

haos kosovu

GRAĐANI MITROVICE OGORČENI: Ili da nas sve pobiju ili da nas puste da živimo na miru

Društvo -

KOSOVSKA MITROVICA - Građani severnog dela Kosovske Mitrovice ogorčeni su i ozlojeđeni zbog hapšenja direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića i kažu da je incident, u kojem su danas učestvovale jedinice specijalne kosovske policije, za Srbe u južnoj pokrajini jedan od najtežih dana u poslednjih deceniju i po.

Meštanin severnog dela Kosovske Mitrovice Nenad Popović smatra da je poslednji trenutak da se stane na put incidentima koji se, kaže, godinama ponavljaju.

"Ovako se više ne može izdržati. Napadnuti smo sa svih strana, i od Evropske unije i od Albanaca. Poslednji trenutak je da se stane na put ovome, ili da nas sve pobiju ili da nas puste da živimo na miru'', rekao je Popović.

Student Aleksandar Arsenijević kaže da se nikada nije osećao posramljenije kao Srbin.

On je hapšenje Đurića ocenio presedanom u međunarodnoj politici, navodeći da je direktor Kancelarije za KiM priveden kao ''okoreli bandit".

Arsenijević je večerašnje obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića ocenio pozitivnim jer, kaže, treba smiriti tenzije.

''Danas nisu prezali da mučki napadnu i devojke, među povređenima je bilo studenata, jedan kolega astmatičar je teško podneo napad'', naveo je Arsenijević.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track