SKANDAL U BRUSU DOBIJA JOŠ VEĆE RAZMERE: Predsednik opštine nije napastvovao samo žene, već i MALOLETNICE?
Foto: Youtube Printscreen

SKANDALOZNO

SKANDAL U BRUSU DOBIJA JOŠ VEĆE RAZMERE: Predsednik opštine nije napastvovao samo žene, već i MALOLETNICE?

Društvo -

Više tužilaštvo u Kruševcu prikuplja dokaze da je Milutin Jeličić Jutka seksualno uznemiravao i dve maloletnice. Kako otkriva izvor blizak istrazi, reč je o devojkama koje su danas punoletne, ali koje su u vreme kada je Jeličić pokušao da bude intiman s njima imale manje od 18 godina.

- Prikupljaju se dokazi. Njih dve nisu prijavile Jeličića, ali se operativnim radom došlo do njihovih imena. U oba slučaja velika prepreka su roditelji koji strahuju šta će biti ukoliko se odvaže da prijave nasilnika - navodi naš sagovornik.

Ovaj strah je možda i opravdan, budući da se Jeličićevi pipci moći već šire i ugrožavaju žrtve koje su ga prijavile. To se videlo u prošli petak kada je

Skupština opštine Brus usvojila odluku da se sruši lokal muža Marije Lukić, Jutkine sekretarice koja ga je prva prijavila.

foto: Printscreen

Većinom od 19 odbornika doneta je odluka o uklanjanju objekta koji se u Zoni 1 ove opštine nalazi više od 40 godina i koji do sada nikada nije bio sporan.

Odmah nakon što je odluka doneta, Jeličić je sa odbornicima i saradnicima koji su mu pomogli, to i proslavio.

- Okupili su se u restoranu "Jezero", pored jezera Ćelije, na glavnom putu Kruševac - Brus. Častili su se i proslavljali - kaže jedan od meštana Brusa.

O tome svedoči i vozni park ispred restorana, a u kojem su bili automobili Jeličićevih prijatelja i saradnika.

Pritiscima tu nije kraj. Žrtve svakodnevno sa lažnih Fejsbuk profila dobijaju pretnje "kurvo, umrećeš", "čuvaj leđa"... Jedna od žena sve je prijavila policiji i planira da, ako se horor u kojem već neko vreme živi ne zaustavi, ode u sigurnu kuću.

Odluku o rušenju frizeraja supruga Marije Lukić, Jutka i društvo proslavili su u kafani uz pesmu "Ne može nam niko ništa"

foto: Printscreen, Nebojša Mandić

- Vrhunac je bio u petak. Dok su slavili odluku o rušenju, na lokalnom radiji "Zona Blace", čiji je vlasnik potpredsednik opštine i Jutkin kompanjon, sve vreme su naručivane pesme poput “Ne može nam niko ništa” i pozdravljano je društvo u restoranu. Šta je to ako ne demonstracija sile? Pa nisu mu odredili ni 48 sati pritvora i tako su nam svima poslali poruku - kaže sagovornik.

To što Jeličiću nije određen pritvor, obeshrabrilo je druge žrtve.

- To su žene seljanke, ljudi seljaci, spuste glavu, gledaju u svoju zemlju, strahuju, oni nemaju koga da pozovu, kome da se obrate kad su u problemu - kaže sagovornik.

Drugi izvor kaže da svi očekuju optužnicu, dokazi postoje za tri ili četiri slučaja, dok u ostalim, osim reči žrtava, za sada ne postoje drugi dokazi.

Što se tiče SNS, ta stranka još nije donela odluku o izbacivanju Milutina Jeličića iz svojih redova. Iako nam je predsednik IO SNS Darko Glišić najavio da će do toga doći, on juče nije odgovarao na poruke.

Optužnica svakog dana

Protiv predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke optužnica za seksualno uznemiravanje biće podneta ove nedelje, možda već danas.

(Kurir.rs/Blic, I.J.Mastilović)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) PRIŠTINA PRETI NOVIM HAPŠENJIMA SRBA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track