SRPSKI ZVANIČNICI ČESTITALI USKRS NADBISKUPU HOČEVARU: Da praznik protekne u duhu mira, tolerancije i međusobnog uvažavanja
Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

uskrs po gregorijanskom kalendaru

SRPSKI ZVANIČNICI ČESTITALI USKRS NADBISKUPU HOČEVARU: Da praznik protekne u duhu mira, tolerancije i međusobnog uvažavanja

Društvo -

Premijerka Ana Brnabić, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i predstavnici drugih institucija čestitali su danas Uskrs nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i vernicima koji taj hrišćanski praznik obeležavaju po gregorijanskom kalendaru. Predsednica parlamenta Maja Gojković je u čestitki nadbiskupu Hočevaru i vernicima poželela da praznik proslave spokojno i u miru sa najdražima, ispunjeni radošću i ljubavlju.

"Neka Vaskrs, kao simbol pobede života i nade, ulije novu snagu u suočavanju sa svim izazovima i poteškoćama i donese više razumevanje i sloge", navodi se u čestitki Maje Gojkvocić.

Premijerka je u ime Vlade Srbije i svoje ime, nadbiskupu Hočevaru i vernicima najsrdačnije čestitala najveći hrišćanski praznik.

"Živimo u vremenu velikih izazova i ovaj najveći hrišćanski praznik nas podseća na važnost mira, tolerancije i međusobnog uvažavanja. Želim vam da Uskrs provedete u duhu ovih vrednosti, sa svojim najbližima, u zdravlju, miru i duhovnom blagostanju", navodi se u čestitki premijerke Brnabić.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djorđević čestitao je svim građanima Srbije koji proslavljaju Uskrs po gregorijanskom kalendaru, najveći hrišćanski praznik Uskrs, sa željom da ga proslave u miru i slozi.

Predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović čestitao je Uskrs nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim vernicima koji taj praznik obeležavaju po Gregorijanskom kalendaru, sa željom da praznične dane provedu u zdravlju i duhovnom miru.

"Ovaj veliki praznik, koji simbolizuje pobedu života nad smrću, neka nas podstakne na činjenje dobrih dela, uzajamno poštovanje i ostvarivanje zajedničkih plemenitnih ciljeva. Uskrs je prilika za sve nas da se zamislimo u kakvom svetu živimo danas i da podstaknemo jedni druge na veću odgovornost. Razumevanje, poštovanje drugih i mir su nam na ovim prostorima potrebni danas više nego ikad", naveo je Omerović u čestitki, a prenosi Skupšstina Srbije.

Svim hrišćanskim vernicima Omerović je poželeo da u duhu uskršnjih praznika nastupajuće dane provedu u miru i slozi, u krugu porodice, okruženi ljubavlju, pažnjom i razumevanjem.

Direktor Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Mileta Radojević čestitao je Uskrs nadbiskupu Hočevaru, poglavarima crkava Reformacije, biskupima i episkopima, sveštenstvu, redovništvu, monaštvu, kulturnim i obrazovnim ustanovama i vernicima, koji najveći hrišćanski praznik proslavljaju po gregorijanskom kalendaru.

"Neka nas reči Vaskrslog Gospoda ,,Mir Vam" (Jn, 20, 19) osnaže da uvek možemo radosno svedočiti pobedu Života nad smrću, kako bi sa optimizmom i nadom radili za dobrobit svih, snažeći najveće vrednosti mira, ljubavi i tolerancije, pokazujući da smo učenici Hristovi, deca jednog Boga. Želim da neprolazna radost Uskrsa, ispunjava sve dane blagoslovom i dobrom, svima koji slave Praznik nad praznicima", naveo je Radojević u čestitki. Uskrs je vernicima koji ga proslavljaju po gregorijanskom kalendaru čestitao i princ Aleksandar Karađorđević.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: Evo kada će Beograd dobiti gradonačelnika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track