ANTIVAKCIONI LOBI Maja Volk: Nisam kriva za epidemiju morbila
Foto: Vladimir Šporčić

KRIVIČNA PRIJAVA Saslušanje u policiji zbog vakcina

ANTIVAKCIONI LOBI Maja Volk: Nisam kriva za epidemiju morbila

Društvo -

Ja sam majka deteta oštećenog vakcinom protiv velikog kašlja, o tome sam uvek pričala I uvek ću pričati, kaže profesorka FDU

U policijskoj stanici u Ulici despota Stefana u Beogradu juče je saslušana Maja Volk, dramaturg i profesorka Fakulteta dramskih umetnosti, zbog javnog iznošenja stavova o navodnoj štetnosti vakcinacije.

Pozivi za saslušanje upućeni su na adrese 43 osobe obuhvaćene krivičnom prijavom koju je podiglo udruženje Pedijatrija zasnovana na dokazima. Maja Volk je juče u zgradu MUP došla tačno u 10 sati, a nakon 40 minuta izašla je uz pratnju advokata, vidno raspoložena. Ona je za Kurir istakla da ne oseća odgovornost zbog epidemije malih boginja koja je počela u oktobru prošle godine.

- Ovo nije bilo nikakvo saslušanje, nego informativni razgovor, na kom je bilo jako lepo. Ljudi su fini, prijatni. A šta sam pričala, to se vas ne tiče. Niko me nije napao, tužilaštvo nije podiglo prijavu, pa nije postojala nikakva odbrana. Što se tiče epidemije morbila, ona je postojala i pre dve-tri godine. Ona nema nikakve veze sa mnom, prema tome, ne osećam nikakvu odgovornost - kazala je Maja Volk i dodala:

- Ja sam majka deteta oštećenog vakcinom protiv velikog kašlja, o tome sam uvek pričala i uvek ću pričati, a pitam se šta ćete vi pisati kada u junu bude Međunarodni dan žrtava vakcina.

Podsetimo, prva saslušanja protiv antivakcinaša počela su 27. marta, a do sada su inspektori ispitali profesorku Miru Sovilj i lekara Todora Jovanovića.

foto: Zorana Jevtić

Uskoro u policiji

ČEKAJU KARLEUŠU DA DOĐE IZ TURSKE

Pevačici Jeleni Karleuši policija je pokušala 28. marta da uruči poziv, ali nisu uspeli jer je otputovala u Tursku. Krivična prijava je podneta i protiv spisateljice Mirjane Bobić Mojsilović, Miroljuba Petrovića, poznatog po rečenici „Pod mač, bato“, koji će biti saslušan u Vranju, i nadrilekarke Slađane Velkov, koja se među prvima pobunila protiv vakcinacije.

Kurir / S. Slamnig

Foto: Vladimir Šporčić, Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track