Najnovije vesti

ANTIVAKCINAŠI NA SASLUŠANJU, ISKAZ PEDIJATRA ŠOKIRAO POLICIJU: Grubić tvrdio da nije vakcinisao svoju decu, a dece ni nema!
Foto: Printscreen Facebook

Suočen sa inspektorima priznao pravu istinu

ANTIVAKCINAŠI NA SASLUŠANJU, ISKAZ PEDIJATRA ŠOKIRAO POLICIJU: Grubić tvrdio da nije vakcinisao svoju decu, a dece ni nema!

Društvo

Priznanje pedijatra Mirka Grubića izdvojilo se kao jedan od šokantnih iskaza koje su prethodnih dana policiji na saslušanjima dali "antivakcinaši", pošto je on inspektorima rekao da je lagao da nije i da neće vakcinisati svoju decu, jer dece, zapravo, nema.

foto: Printscreen Facebook

Grubić, pedijatar iz Zrenjanina, saslušan je u sredu, a kao i sa preostala 42 antivakcinaša, i protiv njega se vodi predistražni postupak po prijavi 270 roditelja za izazivanje panike javnim nastupima i objavama na društvenim mrežama o navodnoj štetnosti MMR vakcine protiv malih boginja. Ovaj pedijatar medijima je u više navrata govorio o tome da na primeru sopstvene dece širi istinu o štetnosti vakcina. On je, između ostalog, rekao i da nijedno njegovo dete nije vakcinisano, a najstariji sin ima 20 godina.

ANTIVAKCIONI LOBI Maja Volk: Nisam kriva za epidemiju morbila

"Kada se moj prvi sin rodio, znao sam šta su vakcine i odbio sam da ga vakcinišem, kao i ostalo troje dece. Nikakvih zdravstvenih problema nisu imali nikada. Preležali su dečje bolesti i stekli doživotni imunitet: naime, kad dobiješ vakcinu, ne stičeš nikakav imunitet jer na svakoj piše rok trajanja od sedam do deset godina. Postavlja se pitanje šta ćemo onda kada zaštita istekne? Dete postaje ponovo podložno bolesti protiv koje je vakcinisano", stavovi su koje je Grubić godinama iznosio u javnosti putem svog bloga, Jutjub kanala i Fejsbuk profila.

foto: Printscreen Facebook

Međutim, kada su ga inspektori suočili s ovim njegovim izjavama, on je priznao da uopšte nema dece. Kako se navodi u krivičnoj prijavi, Mirko Grubić je već godinama aktivan na širenju panike. Njegov antivakcinaški aktivizam i uporno širenje panike vidljivi su u objavama i komentarima unutar grupe.

Organizovao je i par antivakcinaških tribina - najpoznatija je ostala ona u Zrenjaninu u decembru 2014, na kojoj su edukatori izbegavanja vakcinacije bili Slađana Velkov i advokat Ivo Strujić - navodi se u prijavi.

(Kurir.rs/Blic/Tanjug/Foto: Printscreen/Facebook)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) DR KURIR: Vakcinacija i epidemija malih boginja!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...