DAČIĆ ČESTITAO USKRS PO GREGORIJANSKOM KALENDARU: Proslavite praznik u miru, dobrom zdravlju sa svojim najbližima
Foto: Zorana Jevtić

U ime ministarstva spoljnih poslova

DAČIĆ ČESTITAO USKRS PO GREGORIJANSKOM KALENDARU: Proslavite praznik u miru, dobrom zdravlju sa svojim najbližima

Društvo -

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić čestitao je Uskrs beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim građanima Srbije koji ovaj praznik slave po Gregorijanskom kalendaru i poručio da treba da ostanemo privrženi pravdi i borimo se protiv nepravde, nasilja, netolerancije.

"U ime Ministarstva spoljnih poslova i u svoje lično ime zadovoljstvo mi je da Vama i svim građanima koji Uskrs slave po Gregorijanskom kalendaru uputim srdačne čestitke, sa željom da ovaj najveći hrišćanski praznik proslavite u radosti, blagostanju i veselju u krugu svojih najdražih.

U današnjem vremenu, bremenitom izazovima, moramo se svi prisetiti da je Uskrs praznik pobede života, ali je i nada za život budućega veka. Zato nam je potrebno sada, više nego ikada pre, da ostanemo privrženi pravdi i borimo se protiv nepravde, nasilja i netolerancije u svetu koji nas okružuje.

Radosni praznik uskrsnuća Hristovog je prilika da se vratimo pravim životnim vrednostima i živimo zajedno u razumevanju i poštovanju, ljubavi i slozi sa našim bližnjima, susedima i prijateljima.

Nadam se da ćemo u svim svojim različitostima mudro odoleti iskušenjima našeg doba, brinuti jedni o drugima i zajednički prepoznati šta je najbolje za naše društvo.

Želim da praznik proslavite u miru, dobrom zdravlju, sa svojim najbližima uz podsticaj na duhovnu izgradnju, razumevanje i poštovanje", ističe se u čestitki šefa srpske diplomatije Ivice Dačića, saopštio je MSP.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track