65.000 MALIŠANA U ŠKOLSKE KLUPE: Počeo upis đaka prvaka, roditelji sa decom od 4 ujutru čekaju u redu
Foto: Kurir

Upis traje do 31. maja

65.000 MALIŠANA U ŠKOLSKE KLUPE: Počeo upis đaka prvaka, roditelji sa decom od 4 ujutru čekaju u redu

Društvo -

Upis prvaka u osnovne škole u Srbiji počinje danas i trajaće do 31. maja, a ekipa Kurira uverila se da su roditelji već prvog dana poranili kako bi sa decom što pre završili sve obaveze oko procedure.

foto: Kurir

Tako je u redu ispred Osnovne škole "Despot Stefan Lazarević" na beogradskom Mirijevu bilo nekoliko desetina ljudi, a pojedini su, kako su nam rekli, već oko 4 časa izjutra došli pred školu kako bi bili među prvima.

"Prvi ljudi su stali u red oko 4 jutros. Red se sporo pomera, nisam sigurna da ću do 14 da završim upis. Navala kao da decu upisujemo na Harvard, mada kažu da je ovo baš dobra škola", rekla nam je kroz osmeh Maša Krstić, majka male Staše koja će uskoro postati đak prvak.

Roditelji su besni, jer je direktorka škole navodno na roditeljskom sastanku napravila dramu kada je rekla da su prošle godine završili upis za 3 dana, a da ove godine očekuje da završe za dan i da ko ne dođe, neće moći da upiše dete. Zato je sada većina roditelja uplašena da neće stići na red u željenu školu koja upisuje 200 učenika.

foto: Profimedia

Očekuje se da od 1. septembra u školu pođe nešto više od 65.000 đaka.

U prvi razred upisuju se deca rođena 2011. godine i deca rodjena do 29. februara 2012. godine.

Oni će kao i učenici petih razreda osnovne škole i prvih razreda srednje škole nastavu imati po reformisanom nastavnom planu i programu.

foto: Shutterstock

Prema ranijim najavama ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića, roditelji koji ne upišu decu u prvi razred osnovne škole biće kažnjeni sa 100.000 dinara.

(Kurir.rs/Foto: Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track