Najnovije vesti

ĐUKIĆ DEJANOVIĆ: Peto dete nema pomoć od države
Foto: Zorana Jevtić

Politika

ĐUKIĆ DEJANOVIĆ: Peto dete nema pomoć od države

Društvo

SZO kaže da nema rizika po zdravlje majke kada rađa do četvrtog deteta i zato je naša podrška finansijska samo za četvoro dece, kaže ministarka

Ministarka zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović izjavila je da je finansijska podrška majkama od 1. jula ograničena na četvoro dece, u skladu sa mišljenjem SZO da do četvrtog porođaja nema rizika po zdravlje majke.

- Svetska zdravstvena organizacija kaže da nema rizika po zdravlje majke kada rađa do četvrtog deteta i zato je naša podrška finansijska samo za četvoro dece - rekla je Đukić Dejanović odgovarajući na pitanja u Privrednoj komori Srbije.


Podsetila je da mere predviđene Zakonom o finansijskoj podršci porodici stupaju na snagu 1. jula i da predviđaju za decu rođenu u ovoj godini 100.000 dinara jednokratno za jedno dete, za drugo dete 10.000 mesečno, za treće 10 godina 12.000 mesečno i za četvrto dete 18.000 dinara mesečno isto 10 godina.


Ministarka kaže da majke često pitaju njeno ministarstvo šta će biti sa njima koje već imaju dvoje, troje ili četvoro dece, ali da nisu oni prava adresa, već da su za njih predviđene mere u resoru Ministarstva za rad, kao i da lokalne samouprave imaju komplementarne mere.

 

 

Kurir / E.K.

 

Foto: Zorana Jevtić

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...