NA IBARSKU SE SRUČILO 1.000 KUBIKA ZEMLJE, STENA I KAMENJA: Odron na putu Kraljevo - Raška biće uklonjen do večeras, vozila se propuštaju naizmenično
Foto: Dado Đilas/Ilustracija

Kod Bresnika

NA IBARSKU SE SRUČILO 1.000 KUBIKA ZEMLJE, STENA I KAMENJA: Odron na putu Kraljevo - Raška biće uklonjen do večeras, vozila se propuštaju naizmenično

Društvo -

BEOGRAD - Zbog velikog odrona na magistralnom putu Kraljevo - Raška kod Bresnika, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila jednom saobraćajnom trakom.

Tokom jutra počelo je uklanjanje zemlje i kamenja, tako da će saobracaj povremeno biti u potpunom prekidu. Do odrona je došlo juče oko 16.30, kada se obrušilo oko 1.000 kubika zemlje i kamenja, a niko nije povređen.

Naime, na Ibarskoj magistrali od Kraljeva ka Raški, u mestu Bresnik, danas su u toku radovi na uklanjanju sa kolovoza više od 1.000 kubika zemlje, stena i kamenja.

Nadležni u preduzeću "Novi Pazar put", koji održavaju tu deonicu Ibarske magistrale, kažu da je do sada uklonjeno 20 odsto odrona i očekuju da do kasnih večernjih sati osposobe obe kolovozne trake. Gotovo čitavo brdo juče po podne obrušilo se na put i putari su uspeli da osposobe deo saobraćajnice,

tako da se tokom noći saobraćaj odvijao jednom kolovoznom trakom.

Navodi se da to uslovljava formiranje kolona iz pravca Kraljeva i u suprotnom smeru - iz pravca Raške.

Zbog velike količine padavina tokom prethodnog dana, mestimično, duž čitave Ibarske magistrale ima odrona, tako da je neophodna opreznija vožnja uz poštovanje saobraćajnih propisa.

Kako je potvrđeno u preduzeću AD "Novi Pazar put" iz Novog Pazara, tokom večeri je bila postavljena semaforska signalizacija, kojom ce biti regulisan saobraćaj na ovoj najprometnijoj deonici Ibarske magistrale.

Iz preduzeća koje održava ovu deonicu potvrdili su da će povremeno prekidati radove kako bi propustili vozila koja budu čekala iz oba pravca. Putari i saobraćajni policajci apeluju na vozače da budu oprezni kroz Ibarsku klisuru kod Bogutovca, Maglica, Bresnika, Dobrih strana i Polumira gde ima čestih odrona, da poštuju saobraćajnu signalizaciju i da brzinu prilagode uslovima na putu.

(Kurir.rs/Tanjug/RTS/Foto: Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track