LEP DAN ZA VOŽNJU: Bez gužvi i zastoja, čeka se samo na Sremskoj Rači
Foto: Dado Đilas

Srećan put!

LEP DAN ZA VOŽNJU: Bez gužvi i zastoja, čeka se samo na Sremskoj Rači

Društvo -

BEOGRAD - Lepo vreme i prave prolećne temperature stvaraju dobre uslove za vožnju i doprinose nesmetanom odvijanju saobraćaja - vozače očekuju suvi kolovozi i dobra vidljivost, a van većih gradova i saobraćaj koji je umrenog inteziteta, bez vanrednih zastoja i prekida.

Prema podacima Uprave granične policije RS, na putničkim terminalima naših GP, zadržavanja su do pola sata, osim na GP Sremska Rača sa Bosnom i Hercegovinom gde su zadržavanja na ulazu u Srbiju oko 45 minuta.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Vozače očekuju suvi kolovozi i dobra vidljivost, a van većih gradova i saobraćaj koji je umrenog inteziteta, koji se odvija bez vanrednih zastoja i prekida, ali sa usporenjima gde ima radova, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Danas u vremenu od 7 do 16 časova zbog radova na postavljanju induktivnih petlji u kolovoz (u zoni od 30 metara), na putu izmedju Predejana i Vladičinog Hana saobraćaj će bit usporen i odvija će se jednom kolovoznom trakom uz naizmenično propuštanje vozila.

Do 15. aprila u periodu od 22 do 5 časova izvodiće se radovi na pranju i čišćenju mosta Gazela, u smeru Beograd-Šid i Beograd-Niš. Radovi se izvode u pokretu naizmenično u preticajnoj i zaustavnoj traci koje će na tom delu puta biti zatvorene za saobraćaj.

Zbog radova na uređenju zelenog pojasa i zalivnih instalacija na auto-putu kroz Beograd od petlje Sava Centar do petlje skretanje za Novi Sad u smeru ka Šidu biće zatvorena desna traka do 16. aprila.

Na deonici puta Preševo - Depce, aktivirano je klizište zbog čega se saobraćaj odvija naizmenično jednom kolovoznom trakom. Radovi se odvijaju na obilaznici oko Beograda na izgradnji leve kolovozne trake autoputa kod Ostružničke petlje na mestu gde se obilaznica ukršta sa novim Obrenovačkim putem, pa AMSS savetuje opreznu vožnju.

(Kurir.rs/Tanjug/Beta/Foto: Dado Đilas/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track