(FOTO) OVAKO VEŽBAJU SRPSKA I RUSKA POLICIJA: Jedinice za obezbeđenje ličnosti pokazale svoje umeće na Makišu
Foto: MUP Srbije

aktivnosti policije

(FOTO) OVAKO VEŽBAJU SRPSKA I RUSKA POLICIJA: Jedinice za obezbeđenje ličnosti pokazale svoje umeće na Makišu

Društvo -

Potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin prisustvovali su danas u Nastavnom centru Makiš pokaznoj vežbi pripadnika Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata MUP (JZO) i instruktora Federalne službe obezbeđenja Ruske Federacije (FSO).

foto: MUP Srbije

„Ovo je već treća godina uspešne saradnje Federalne službe obezbeđenja Ruske Federacije i naše Jedinice za obezbeđenje. Drago mi je da vidim da naši momci koriste ova izuzetno važna znanja da unaprede svoj rad i da budu efikasniji u zaštiti svih štićenih ličnosti i objekata“, rekao je Stefanović.

foto: MUP Srbije

Kako je saopšteno iz MUP, on je istakao da je FSO u saradnji sa našom Jedinicom prolazila kurseve obuke za vozače specijalnih vozila, zaštitu štićenih ličnosti i zaštitu objekata.

Prema njegovim rečima, Federalna služba je kroz složene tehnike i radnje pomogla da naši momci usvoje ta nova znanja i da time efikasnije, brže i bolje budu na raspolaganju u zaštiti Srbije i njenih građana.

foto: MUP Srbije

Zadovoljstvo mi je da možemo da kažemo da ćemo nastaviti ovu dobru saradnju i da ćemo i u narednom periodu razmenom iskustava jedni drugima pomoći da unapredimo bezbednost naših zemalja i da se zajednički odupremo svakom izazovu organizovanog kriminala, terorizma ili bilo koje druge vrste ugrožavanja bezbednosti građana, istakao je Stefanović.

foto: MUP Srbije

Čepurin je izjavio je da je Federalna služba obezbeđenja predsednika Ruske Federacije jako važna služba, koja ima dugačku istoriju, od više desetina godina.

foto: MUP Srbije

Od njenih pripadnika sam čuo i da su srpski stručnjaci izuzetno dobro pripremljeni i pošto će ova saradnja u svakom slučaju biti od velike koristi smatramo da je treba dalje razvijati, rekao je Čepurin.

foto: MUP Srbije

Pripadnici Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata (JZO), zajedno sa instruktorima FSO, izveli su više različitih vežbi u kojima su prikazali sposobnosti i veštine u odbrani napada na štićenu ličnost, u slučajevima poput prolaza kroz agresivnu masu, napada na vozilo na parkingu, napada palicom, bombom, pištoljem i nožem na štićenu ličnost, na eskort automatskom puškom i slično, navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Fonet/Foto MUP Srbije)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VEŽBA SRPSKE POLICIJE U KNEZA MILOŠA: Pucnjava u kanadskoj ambasadi! Maskirani srpski specijalci munjevito savladali teroriste

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track