(FOTO) STEFANOVIĆ OBEĆAO KUPOVINU HELIKOPTERA POLICIJI: Dolaze tri nove letelice, pregovara se za četvrtu
Foto: MUP Srbije

pojačavanje

(FOTO) STEFANOVIĆ OBEĆAO KUPOVINU HELIKOPTERA POLICIJI: Dolaze tri nove letelice, pregovara se za četvrtu

Društvo -

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas, na obeležavanju Dana Helikopterske jedinice policije, da će država zahvaljujući dobroj ekonomskoj politici imati mogućnosti i sredstava da modernizuje tu elitnu jedinicu i nabavi nove Erbasove helikoptere.

"Nabavićemo tri helikoptera H-145M, a u pregovorima smo za nabavku još jednog. Pored toga, razgovaraćemo i o nabavci najmanje dva transportna helikoptera, koji će biti deo flote i videćemo kojom dinamikom ćemo to moći da obezbedimo", rekao je Stefanović.

foto: MUP Srbije

Kako se navodi u saopštenju, pripadnici Helikopterske jedinice su se, u sklopu obeležavanja svog Dana, uključili u program zaveštanja organa i potpisali donorske kartice. Donorske kartice potpisala su 24 pripadnika Helikopterske jedinice. Stefanović je ocenio da Helikopterska jedinica ima dobar kadar i tehničke preduslove da nastavi da bude jedna od najelitnijih jedinica u Srbiji i regionu i da je sposobna da odgovori na sve izazove.

"Neretko se od ove jedinice traži da preveze nekoga ko je povredjen, nekoga kome treba hitna medicinska pomoć, da se uključi u operaciju traganja i spasavanja ili gašenja požara. Piloti Helikopterske jedinice nikada nisu pitali da li time rizikuju svoj život, iako znaju da su te akcije nepredvidive, već su pitali koliko brzo treba da stignu i šta treba da urade", rekao je Stefanović.

foto: MUP Srbije

Minutom ćutanja odata je pošta nedavno nastradalom pilotu Vojske Srbije majoru Robertu Kalociju, ali i svim drugim pilotima koji su dali svoj živote obavljajući zadatke.

Komandant Helikopterske jedinice Vladan Kosić istakao je da su se tokom više od pet decenija menjali organizacija, struktura, oblici, forme funkcionisanja, kao i vazduhoplovi na kojima se letelo, ali da je suština funkcionisanja ostala ista.

"Bili smo podrška i pomoć iz vazduha organizacionim jedinicama Ministarstva unutrašnjih poslova i gradjanima, gde god i kad god je to potrebno. Od ovog načela nećemo odstupiti ni u budućnosti", naglasio je Kosić.

(Kurir.rs/Beta/Foto: MUP Srbije)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) IMA LI SRBIJA ČEMU DA SE NADA?! Vučić i Merkel o Kosovu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track